Eνώ η κυβέρνηση πελαγοδρομεί με τις ιδιωτικοποιήσεις

Πελαγοδρομεί ηκυβέρνηση με τις ιδιωτικοποιήσεις. Μόνο λίγες ημέρες μετά το πρώτο βήμα στον ΟΤΕ, οι αντιφάσεις και οι διαφορετικές απόψεις αρμόδιων και αναρμόδιων κυβερνητικών αξιωματούχων έχουν μπερδέψει τους πάντες για το τι πρόκειται να γίνει, τόσο στον μεγάλο αυτόν οργανισμό όσο και στις άλλες επιχειρήσεις και τις τράπεζες του δημόσιου τομέα.

Και οι παλινωδίες της κυβέρνησης δεν αφορούν μόνο τον ΟΤΕ. Μόλις ένα 24ωρο μετά τις αποφάσεις για τον ΟΠΑΠ, η κυβέρνηση προχώρησε σε αναδίπλωση, με τον κ. Θ. Ρουσόπουλο να «αδειάζει» τον κ. Γ. Ορφανό. Αν σε αυτά προσθέσει κανείς και τα πίσω – μπρος στα ΕΛ.ΠΕ., είναι προφανές ότι η κυβέρνηση έχει μπει για τα καλά στο… τρίγωνο των Βερμούδων χωρίς πυξίδα.

KAI TA ΔΥΣΚΟΛΑ – απ’ ό,τι φαίνεται – δεν τα είδαμε ακόμη. H Κομισιόν ζητεί από την κυβέρνηση πρόσθετα μέτρα από τον Σεπτέμβριο για να καλυφθεί η μαύρη τρύπα του Ασφαλιστικού, αλλά και τα ελλείμματα του δημόσιου τομέα. Απογοητευτικά ήταν τα έσοδα του Μαΐου, παρά την αύξηση του ΦΠΑ που επέβαλε η κυβέρνηση. Οι αρνητικές αυτές εξελίξεις προκαλούν μεγάλη ανησυχία στο οικονομικό επιτελείο, το οποίο είχε μεγάλες προσδοκίες όσον αφορά τα φορολογικά μέτρα που είχε πάρει μόλις πριν από δύο μήνες.

ΟΣΟ ΓΙΑ τον βασικό μέτοχο, εξακολουθεί να ταλαιπωρεί τη χώρα καθώς η Κομισιόν διαπιστώνει ότι στην τροπολογία Παυλόπουλου υπάρχουν «ανοιχτά παράθυρα», τα οποία και πάλι μπορεί να βάλουν εμπόδια σε εταιρείες για να πάρουν δημόσια έργα. Και προειδοποιεί πως αν δεν κλείσουν και αυτά, δεν θα αποφύγει η Ελλάδα την παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

KAI ΣΑΝ να μην έφταναν όλα αυτά, τα σκουπίδια στοιβάζονται… βουνά στους δρόμους της Αθήνας, καθώς η χωματερή είναι κλειστή. Μάλιστα το Νομαρχιακό Συμβούλιο Δυτικής Αττικής προειδοποιεί τον κ. Γ. Σουφλιά ότι το κλείσιμο θα είναι επ’ αόριστον αν επιμείνει στην απόφασή του για τη μεταφορά της λυματολάσπης της Ψυττάλειας στη χωματερή των Λιοσίων.

ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ στρατιώτες προβαίνουν σε συλλήψεις κατά τη διάρκεια απεργίας στο Καράτσι. Την απεργία είχε κηρύξει το μεγαλύτερο ισλαμικό κόμμα της χώρας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αδυναμία της κυβέρνησης να αποτρέψει το πρόσφατο κύμα βίας, κατά το οποίο σκοτώθηκε ο υπαρχηγός του κόμματος.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “