Eνώ το νέο πρόβλημα της κυβέρνησης λέγεται Ψυττάλεια

H σοφία της λαϊκής ρήσης που λέει «τρώγοντας έρχεται η όρεξη» επιβεβαιώνεται και πάλι. Ο λόγος για τους βιομηχάνους στους οποίους ο Πρωθυπουργός, με όσα είπε περί μεταρρυθμίσεων και νέου αναπτυξιακού μοντέλου στην ομιλία του, άνοιξε την όρεξη και ζητούν και άλλα και άλλα, και πάει λέγοντας.

Από το βήμα της γενικής συνέλευσης των βιομηχάνων ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Οδυσσέας Κυριακόπουλος κατηγόρησε ευθέως την κυβέρνηση για ατολμία στη λήψη αποφάσεων και ζήτησε ριζικές αλλαγές παντού.

Πάντως, ήδη το πρώτο πιάτο… σερβιρίστηκε. H συμφωνία στον ΟΤΕ θα αποτελέσει πιλότο για την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, όπως προανήγγειλαν χθες οι κ.κ. Αλογοσκούφης και Λιάπης. Την ίδια ώρα, ο Πρωθυπουργός χαιρέτιζε τη συμφωνία εργαζομένων και διοίκησης στον Οργανισμό για την κατάργηση της μονιμότητας στις νέες προσλήψεις και εθελουσία έξοδο. Ωστόσο, η εξέλιξη αυτή στον ΟΤΕ διχάζει το συνδικαλιστικό κίνημα. Ο πρόεδρος της ΓΣΣΕ κ. Χρ. Πολυζωγόπουλος ξεκαθάρισε χθες ότι αυτή η συμφωνία είναι επιχειρησιακή και δεν αποτελεί πρόκριμα για άλλους εργασιακούς χώρους.

TO NEO μεγάλο πρόβλημα της κυβέρνησης όμως, το οποίο θα κυριαρχήσει τη θερινή περίοδο, ακούει στο όνομα Ψυττάλεια. Ήδη ο πόλεμος… λάσπης μεταξύ κυβέρνησης και δημάρχων έχει ανάψει για τα καλά. Οι δήμαρχοι Πετρούπολης και Άνω Λιοσίων εμφανίστηκαν λάβροι εναντίον του κ. Γ. Σουφλιά και χαρακτηρίζουν «αιτία πολέμου» την απόφασή του να μεταφερθούν χιλιάδες τόνοι λάσπης για επεξεργασία στα Λατομεία Μουσαμά, ώσπου να γίνει η πολυπόθητη μόνιμη μονάδα ξήρανσης στην Ψυττάλεια. Και μέχρι τότε, οι Πειραιώτες χρειάζονται γερά νεύρα για να αντέξουν τη δυσοσμία, ιδιαίτερα όταν πιάνουν οι νοτιάδες.

TO ΑΛΛΟ πρόβλημα του καλοκαιριού, όπως όλα δείχνουν, θα είναι η μετακίνηση προς τα νησιά. Βουλευτές της αντιπολίτευσης χαρακτήρισαν χθες στη Βουλή τραγική την εικόνα που εμφανίζει η ελληνική ακτοπλοΐα και κατηγόρησαν την κυβέρνηση και προσωπικά τον υπουργό Ναυτιλίας για πολλαπλασιασμό των φαινομένων αδιαφάνειας, παραγοντισμού και συναλλαγής στο λιμάνι.

ME 50 EKATOMMYPIA δολάρια θα ενισχύσουν άμεσα οι ΗΠΑ την Παλαιστινιακή Αρχή, δεσμεύθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους κατά τη συνάντηση που είχε χθες στον Λευκό Οίκο – πρώτη φορά – με τον Παλαιστίνιο ομόλογό του, Μαχμούντ Αμπάς. Ο Μπους χαρακτήρισε τον Αμπάς ως άνθρωπο με τον οποίο μπορεί να συνεργασθεί και εξήρε τις προσπάθειές του για πολιτικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “