Eνώ τα πανωτόκια θερίζουν τους δανειολήπτες

Συνεχίζονται οι αναταράξεις στην κυβέρνηση για το σκάνδαλο Χούπη, παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να εκμεταλλευθεί στο έπακρον επικοινωνιακά την πρωτιά στη Γιουροβίζιον.

Ο Πρωθυπουργός, αμέσως μετά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ, έδωσε πλήρη κάλυψη στον υπουργό Εσωτερικών, έγινε όμως ο ίδιος αντικείμενο κριτικής από στελέχη και βουλευτές του κόμματός του. Ο κ. Μητσοτάκης, παραδείγματος χάριν, είπε ότι «ο Πρωθυπουργός αναντίρρητα έχει ευθύνες τις οποίες γνωρίζει και στις οποίες θα ανταποκριθεί»…

ΤΗΝ ΙΔΙΑ στιγμή, μία ακόμη προεκλογική κατηγορηματική δέσμευση της N.Δ. που ήταν «θησαυρός» στην προσέλκυση ψηφοφόρων, αποδείχθηκε άνθρακας στην πράξη. Ο λόγος για τις περίφημες ρυθμίσεις για τα πανωτόκια, ένα θέμα που έγινε σημαία της N.Δ. όχι μόνο προεκλογικά, αλλά μήνες μετά την ανάληψη της εξουσίας. H ζωή όμως απέδειξε ότι οι ρυθμίσεις απέκλεισαν την πλειονότητα των δανειοληπτών. Αποτέλεσμα, περιουσίες βγαίνουν στο σφυρί, πολλοί επιχειρηματίες και ακόμη περισσότεροι αγρότες οδηγούνται σε χρεοκοπία, ενώ τα αποκαλυπτικά στοιχεία των τραπεζών διαψεύδουν στην πράξη την κυβέρνηση.

KAI ΕΝΩ η κυβέρνηση επιχειρεί να κρύψει τα μεγάλα προβλήματα κάτω από το χαλί, δεν είναι αυτά που έμειναν πίσω, αλλά αυτά που έρχονται. Τα εργατικά συνδικάτα βρίσκονται σε θέση μάχης και απειλούν ότι το φθινόπωρο θα προχωρήσουν σε μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση, καθώς εκτιμούν ότι μέσα στο καλοκαίρι θα επιχειρηθούν δραματικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις.

ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΑ αυτά, διεθνείς οργανώσεις και μεγάλοι οργανισμοί κάθε τρεις και λίγο επισημαίνουν με όλο και αυστηρότερο τρόπο ότι σε μια σύγχρονη δημοκρατία δεν μπορούν ακόμη οι 600.000 Έλληνες πολίτες που δεν ανήκουν στην ορθόδοξη θρησκεία να αντιμετωπίζονται ως παιδιά ενός κατώτερου Θεού, με ένα νομικό πλαίσιο της μεταξικής περιόδου. H χώρα μας κατέχει ρεκόρ καταδικαστικών αποφάσεων για θέματα θρησκευτικών διακρίσεων από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, με ιστορίες που προκαλούν αν μη τι άλλο θλίψη σε όποιον τις ακούει.

«ΝΕΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ! Ο καγκελάριος θέλει να ξέρει» ήταν χθες ο πρωτοσέλιδος τίτλος της «Μπιλντ». Οι πρόωρες εκλογές είναι το αποτέλεσμα του πολιτικού σεισμού που προκάλεσε στη Γερμανία η ιστορική ήττα των κυβερνώντων Σοσιαλδημοκρατών στη Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία και πιθανότερη ημερομηνία τους, η 18η Σεπτεμβρίου.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “