Kαι σενάρια μετά τη συνάντηση Nτόρας - Mεϊμαράκη

Όλα τα είχε η κυβέρνηση, ο Χούπης τής έλειπε. Ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του υπουργείου Εσωτερικών πιάστηκε στα πράσα να κλείνει δουλειές για… γαλάζιους διορισμούς στο Δημόσιο.

Είχε συστήσει, μάλιστα, μαζί με άλλους «εταιρεία» για την αξιολόγηση προσωπικού που επρόκειτο να προσληφθεί στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. H «εταιρεία» είχε πάρει δουλειές από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο για την πρόσληψη 300 υπαλλήλων, αλλά και από την ΕΥΔΑΠ και την Αγροτική Τράπεζα. Ο κ. Πρ. Παυλόπουλος δήλωσε ότι δεν γνώριζε αυτήν τη δραστηριότητα του συνεργάτη του και έτσι αποδέχθηκε την παραίτησή του. Το θέμα, πάντως, αποκτά διάσταση πολιτική και επιχειρηματική. Άλλοι μιλούν για «γαλάζιους διορισμούς» από το… παράθυρο και άλλοι για πόλεμο «γαλάζιων εταιρειών» που μαίνεται στο παρασκήνιο. Και τα δύο βαραίνουν ακόμη περισσότερο το ήδη βεβαρημένο για την κυβέρνηση κλίμα.

ΚΛΙΜΑ που επηρεάζει ασφαλώς και τους αξιωματούχους της N.Δ. – όλων των βαθμίδων. Υποστηρίζουν ότι πληθαίνουν οι δυσαρεστημένοι ψηφοφόροι της N.Δ. και επικρίνουν τον Πρωθυπουργό ότι με την ανοχή και την ατολμία που επιδεικνύει σε υπουργούς και διοικητές Οργανισμών, η κυβέρνηση βρίσκεται σε επικίνδυνη κατηφόρα. Στο κλίμα αυτό, μια συνάντηση για καφέ της Ντόρας Μπακογιάννη με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη ήταν αρκετή να τροφοδοτήσει σενάρια στη N.Δ. για δημιουργίες νέων συμμαχιών στο κόμμα, αλλά και να στείλει μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις.

KAI ΣΑΝ να μη μας έφθαναν τα δικά μας προβλήματα, έρχονται και… εισαγόμενα βάσανα. Νεοφασιστικές και νεοναζιστικές οργανώσεις επέλεξαν την Ελλάδα για να πραγματοποιήσουν την πρώτη πανευρωπαϊκή κατασκήνωση της άκρας Δεξιάς. Γερμανοί, Ιταλοί και Ισπανοί νοσταλγοί της πιο μαύρης περιόδου της Ευρωπαϊκής Ιστορίας διοργανώνουν μάλιστα, από τις 16 έως τις 18 Σεπτεμβρίου, ένα αφιέρωμα στο μεγαλείο της «αρείας φυλής»!

ΠΑΝΤΩΣ, σε αυτήν τη μαύρη ατμόσφαιρα, υπάρχει και μία θετική είδηση για τους φορολογουμένους. Το υπουργείο Οικονομίας πήρε το «πράσινο φως» από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την εξαίρεση της αγοράς πρώτης κατοικίας από τον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας. Ωστόσο, οι φορολογούμενοι που αγοράζουν νεόδμητη πρώτη κατοικία θα πληρώνουν φόρο μεταβίβασης για την αξία του ακινήτου που ξεπερνά το αφορολόγητο όριο.

TH ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ «διεθνούς ανεξάρτητης έρευνας» για την αιματηρή καταστολή των διαδηλώσεων στο Αντιτζάν, που κόστισε τουλάχιστον 500 ζωές, ζήτησε χθες ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Τζακ Στρο. Στο Λονδίνο εκατοντάδες γυναίκες συγκεντρώθηκαν έξω από την πρεσβεία του Ουζμπεκιστάν καταγγέλλοντας την πολιτική Καρίμοφ.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “