Χτύπησε και η Μπενάκη

Καζάνι που βράζει είναι ξανά η Ν.Δ. Προτού καλά καλά τελειώσει η θερινή ραστώνη, υψηλόβαθμα στελέχη και πολλοί βουλευτές βγήκαν στο αντάρτικο και αμφισβητούν ανοιχτά τον τρόπο λειτουργίας της κυβέρνησης και την πολιτική Αλογοσκούφη.

Το πιο δυνατό χτύπημα των ημερών το δέχθηκε χθες προσωπικά ο Πρωθυπουργός από την πρώην πρόεδρο της Βουλής κ. Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη ενώ στη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής ο κ. Γ. Σουφλιάς με τον γνωστό τρόπο και ύφος έριξε μπηχτές στον Γιώργο Αλογοσκούφη.

Η πρώην πρόεδρος της Βουλής, η οποία μέχρι τώρα παρέμενε σιωπηλή, πρώτη φορά επιτέθηκε στην κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε για έλλειψη συντονισμού και είπε ότι ο Πρωθυπουργός πρέπει κάτι να κάνει. Αλλά και ο Βύρων Πολύδωρας, μία μέρα μετά τη δημοσιοποίηση της εκρηκτικής επιστολής του με την οποία μιλούσε για προσπάθεια φίμωσης στελεχών, επανήλθε με δήλωσή του για να επισημάνει ότι ανήκει σε εκείνους που θα συνεχίσουν να εκφράζουν με θάρρος την άποψή τους. «Θέλω να έχω γνώμη και ελεύθερη γνώμη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αμηχανία προκάλεσε παρ΄ ότι ήταν αναμενόμενη και η επιφυλακτική στάση που κράτησε ο κ. Γ. Σουφλιάς στη χθεσινή συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, στην οποία εγκρίθηκε η καταιγίδα φορολογικών μέτρων Αλογοσκούφη. Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ ζήτησε και πέτυχε ένας σημαντικός πόρος του υπουργείου του να μην υπαχθεί στο υπουργείο Οικονομικών αλλά να τον διαθέτει ο ίδιος, ενώ υπό μορφή ερωτημάτων επισήμανε αντιφάσεις στις ρυθμίσεις Γ. Αλογοσκούφη, ιδιαίτερα στην κατάργηση των αφορολόγητων ορίων για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Σε κάθε περίπτωση το κλίμα στην κυβέρνηση και το κόμμα με τη δημοσιοποίηση των χθεσινών ρυθμίσεων έγινε ακόμη πιο βαρύ. «Δεν μπορούμε πείσουμε κανέναν ότι αυτά τα μέτρα δεν είναι φορομπηχτικά. Ο τρόπος και ο χρόνος που έγιναν δείχνουν πανικό και μαρτυρούν ότι έχουμε χάσει τον έλεγχο και αναζητούμε χρήματα άρον άρον», λέει κορυφαίο κομματικό στέλεχος. Προβλέπει μάλιστα ότι η αμφισβήτηση από βουλευτές και στελέχη της Ν.Δ. θα είναι πλέον γενικευμένη για την οικονομική πολιτική ενώ σύντομα θα εκδηλωθούν βουλευτές που δεν ανήκουν στους λεγόμενους αντάρτες. «Είναι θέμα πολιτικής επιβίωσης για μας. Εάν συνεχίσουμε να ψηφίζουμε σιωπηλά τις κυβερνητικές ρυθμίσεις δεν θα εκλεγούμε ποτέ ξανά», λέει με έμφαση βουλευτής της περιφέρειας και τονίζει ότι οι απειλές περί διαγραφών δεν συγκινούν κανέναν διότι εμείς δεν καταψηφίζουμε νομοσχέδια αλλά εκφράζουμε δημοσίως τις διαφορές μας ώστε να ξέρουν οι πολίτες τι σκέφτεται ο καθένας από μας.

ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΝΕΟΥΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ «Εάν συνεχίσουμε να ψηφίζουμε σιωπηλά τις κυβερνητικές ρυθμίσεις δεν θα εκλεγούμε ξανά», λένε γαλάζιοι βουλευτές Πάει Μαξίμου ο Ζαγορίτης
Αυτός είναι και ο λόγος που πηγαίνει σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο γραμματέας του κόμματος ο κ. Ελ. Ζαγορίτης. Έχει συγκεντρώσει όλες τις πληροφορίες για τις προθέσεις των βουλευτών, θα ενημερώσει τον Πρωθυπουργό και θα ζητήσει οδηγίες για το πώς θα χειριστεί τα πολλά προβλήματα που θα προκύψουν αμέσως μετά τη Διεθνή Έκθεση.

Αιχμή με νόημα από Παναγιωτόπουλο

ΑΙΧΜΕΣ για την υπόθεση Παυλίδη και το κουκούλωμα που επιχειρεί η κυβέρνηση άφησε, εμμέσως πλην σαφώς, χθες και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Πάνος Παναγιωτόπουλος. Σχολιάζοντας τη διαβίβαση στη Βουλή μηνυτηρίου αναφοράς κατά του πρώην προέδρου του ΤΣΠΕΑΘ Δημ. Καπράνου, ο οποίος και τοποθετήθηκε σε αυτή την θέση από τον Π. Παναγιωτόπουλο όταν ο τελευταίος ήταν υπουργός Απασχόλησης, δήλωσε: «Για κάποιο λόγο οι δικές μου περιπτώσεις φτάνουν πάντα στη Βουλή», αποφεύγοντας ωστόσο να δώσει οποιαδήποτε συνέχεια στο θέμα.

Η μηνυτήριος αναφορά κατατέθηκε στις 25-6-2007 από τον Γεράσιμο Καραββία κατά του τότε προέδρου του ΤΣΠΕΑΘ Δ. Καπράνο γιατί, σύμφωνα με τον μηνυτή, απεδέχθη τη θέση χωρίς να πληροί τα τυπικά κριτήρια, ενώ εμμέσως ευθύνη είχε για την τοποθέτηση και ο τότε υπουργός Απασχόλησης Πάνος Παναγιωτόπουλος γι΄ αυτό και ο φάκελος έφτασε στη Βουλή. Στον κ. Παναγιωτόπουλο ο φάκελος κοινοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2007, ενώ ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Μιλτιάδης Ανδριωτέλλης τον διαβίβασε στον υπουργό Δικαιοσύνης Σωτήρη Χατζηγάκη στις 23 Ιουλίου 2008, για να φτάσει τελικά στην Βουλή πριν από περίπου μία εβδομάδα.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “