Η ανακωχή στη Ν.Δ. κράτησε μία ημέρα

Ούτε μία ημέρα δεν κράτησε η ανακωχή που προσδοκούσε ο Πρωθυπουργός μετά την εμφάνισή του στη Θεσσαλονίκη. Όχι μόνο δεν εκτονώθηκε το εκρηκτικό κλίμα, αλλά προστέθηκαν και νέοι πρωταγωνιστές στον μακρύ κατάλογο όσων στη Ν.Δ.
ζητούν ανατροπές από την ηγετική ομάδα του κόμματος.

Μεταφέρουν δε το κλίμα οργής της οργανωμένης βάσης. Δεν είναι τυχαίο ότι ύστερα από πολλά χρόνια βρέθηκαν μαζί στην ίδια πλευρά της όχθης οι βαρόνοι της παράταξης. Ο Μιλτιάδης Έβερτ, ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης και ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο καθένας με τον τρόπο του και ο καθένας για διαφορετικούς λόγους, ρίχνουν κεραυνούς στο Μέγαρο Μαξίμου.

ΟΣΟ ΓΙΑ τον ανασχηματισμό, όχι μόνο δεν έκλεισε το θέμα, αντίθετα είναι περισσότερο πιθανό από ποτέ σύντομα να υπάρξουν αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα. Αλλαγές που θα υπαγορευτούν από τις περιστάσεις. Μέχρι και ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Γ. Τραγάκης παραδέχθηκε χθες δημοσίως ότι «το θέμα παραμένει ανοιχτό για όλους μας». Και αυτή είναι η πραγματικότητα, καθώς κάθε μέρα που περνά η κυβέρνηση δεν ξέρει τι της ξημερώνει. Οι δυσάρεστες εκπλήξεις διαδέχονται η μία την άλλη και το πουλόβερ έχει αρχίσει να ξηλώνεται επικίνδυνα. ΜΕΣΑ σ΄ αυτή την πρωτοφανή ατμόσφαιρα έπεσε και η βόμβα του εισαγγελέα για τα «αμαρτωλά οικόπεδα» του Βατοπεδίου. Ο κ. Γ. Σανιδάς μιλά για εξαπάτηση του Ελληνικού Δημοσίου από τη Μονή και ζητά να αποδοθούν οι ευθύνες σε όσους συνήργησαν σ΄ αυτή την απάτη. Ο εισαγγελέας βέβαια σπεύδει από την αρχή να καλύψει τους υπουργούς που έχουν υπογράψει τις πράξεις παραχώρησης χιλιάδων στρεμμάτων στο Βατοπέδι. Εκτιμά ότι… παραπλανήθηκαν. Σε κάθε περίπτωση, ανοίγει μια νέα κακή περίοδος για την κυβέρνηση, αφού αποκαλύπτεται ότι εκτάσεις-φιλέτο του Δημοσίου χαρίστηκαν, την ώρα που πολίτες καλούνται να βάλουν και πάλι το χέρι στην τσέπη για τις μαύρες τρύπες του προϋπολογισμού.

ΣΤΗ Χ. ΤΡΙΚΟΥΠΗ για πρώτη φορά ύστερα από καιρό ατενίζουν με αισιοδοξία το μέλλον. Βλέπουν στις δημοσκοπήσεις το άνοιγμα της ψαλίδας να έχει φτάσει στο 0,3% και περιμένουν ότι στην επόμενη μέτρηση το ΠΑΣΟΚ θα είναι πρώτο κόμμα. Κυριακή κοντή γιορτή.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “