Παγιδευμένος στο Μαξίμου

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα για τον Πρωθυπουργό, ο οποίος βρίσκεται σε πλήρες αδιέξοδο και εμφανίζεται αδύναμος να αναλάβει οποιαδήποτε πρωτοβουλία για να σταματήσει τον κατήφορο.

O κ. Καραμανλής έχασε την ευκαιρία να προχωρήσει σε μια τολμηρή κίνηση, είτε αυτή θα ήταν σαρωτικός ανασχηματισμός είτε η απόσυρση των μέτρων Αλογοσκούφη και τώρα έχει παγιδευτεί από τις ραγδαίες εξελίξεις που έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας.

ΕΤΣΙ Ο ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ τον οποίο ζητούν επίμονα βουλευτές, στελέχη και κάποιοι υπουργοί προς το παρόν μπαίνει στο ράφι. Ο Κ. Καραμανλής δείχνει να έχει καταλήξει ότι μια τέτοια κίνηση αυτή την ώρα θα προκαλούσε περισσότερα προβλήματα από όσα θα έλυνε. Πρώτον, γιατί θα φαινόταν ότι λειτούργησε κάτω από την πίεση τον ΜΜΕ και των στελεχών του και δεύτερον, γιατί θα πολλαπλασίαζε τους αντάρτες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα καθώς οι υποψήφιοι για υπουργικά αξιώματα θα έψαχναν την τελευταία ελπίδα τους για συμμετοχή στην κυβέρνηση.

ΠΑΝΤΩΣ ο κ. Θ. Ρουσόπουλος εξακολουθεί να είναι στο στόχαστρο και να δέχεται πυρά. Είναι η πρώτη φορά που ο υπουργός Επικρατείας βρίσκεται επί τόσες ημέρες στη δίνη του κυκλώνα και έχει απέναντί του γαλάζια στελέχη, τα οποία τον προτρέπουν δημοσίως ο καθένας με τον τρόπο του να παραιτηθεί για να διευκολύνει την παράταξη και τον Πρωθυπουργό. Ο ίδιος με την επιστολή που απέστειλε χθες στα «ΝΕΑ» λέει ότι τα εισοδήματά του είναι διαφανή και νόμιμα και περιγράφει τον τρόπο που απέκτησε τα περιουσιακά στοιχεία του.

ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ επιτελείο οι ψυχρολουσίες συνεχίζονται. Η βεβαιότητα ότι οι πολίτες θα άντεχαν και αυτή τη φοροεπιδρομή διαψεύστηκε. Οι δημοσκοπήσεις, η μία μετά την άλλη, καταγράφουν την οργή των ψηφοφόρων και ο Γιώργος Αλογοσκούφης κατεδαφίζει ένα ένα τα μέτρα που εξήγγειλε πριν τα εφαρμόσει, με πρώτο τα τεκμήρια και δεύτερο την αύξηση των αντικειμενικών αξίων στα ακίνητα. Η επόμενη κίνηση θα είναι η κατάθεση ενός φιλολαϊκού προϋπολογισμού για να προσεγγίσει η κυβέρνηση ξανά τους… οικονομικά ασθενέστερους!

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “