Ψάχνει λαγό στο καπέλο του

Η τελευταία ευκαιρία που δίνουν εχθροί και φίλοι στον Πρωθυπουργό είναι η ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή. Αύριο περιμένουν να βάλει το γκολ που δεν έβαλε στη Θεσσαλονίκη σε μια ύστατη προσπάθεια να μπει φρένο στον κατήφορο και να ανυψωθεί το ηθικό του… στρατεύματος.

Με άλλα λόγια θέλουν ο κ. Κ. Καραμανλής να βγάλει λαγούς από το καπέλο. Μονο που οι λαγοί έχουν λιγοστέψει και τα περιθώρια για αναστροφή του κλίματος αυτή την ώρα είναι εξαιρετικά περιορισμένα. Ο ανασχηματισμός, που υποτίθεται ότι ήταν το μεγάλο όπλο του, έχει καεί. Χάθηκε το μομέντουμ, όπως λέει και ο κ. Γ. Σουφλιάς και πρέπει σε άλλο χρόνο να αναζητηθεί η νέα ευκαιρία. Και μέχρι τότε τι; Οι εισηγήσεις που δέχεται ο κ. Κ. Καραμανλής είναι να βγουν μπροστά οι σκληροί υπερασπιστές, να σηκώσουν τα κομματικά λάβαρα και τις ασπίδες και να κατακεραυνώνουν όποιον τολμά στο εξής να αμφισβητεί τον Πρωθυπουργό, ενώ ο ίδιος να τρίξει τα δόντια στους διαφωνούντες από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής και να τους πει με μ΄ αυτά ή άλλα λόγια ότι «όποιος θέλει να ρίξει την κυβέρνηση, ας το πράξει, αλλά δεν θα επιτρέψω συνέχιση της εσωστρέφειας». Αν αυτή είναι η μία κίνηση Καραμανλή, η δεύτερη είναι να υποσχεθεί στους οικονομικά ασθενέστερους λαγούς με πετραχήλια. Αυτό σημαίνει ότι στην πράξη θα κατεδαφίσει την πολιτική Αλογοσκούφη, χωρίς να αντικαστήσει όμως το οικονομικό του επιτελείο. Άρα πάλι θα εκπέμψει μπερδεμένα μηνύματα. ΚΑΙ ΕΝΩ ο Πρωθυπουργός έχει μείνει χωρίς οπλοστάσιο, οι πολίτες για μία ακόμη αφορά ταλαιπωρούνται ψάχνοντας βενζίνη, σε μια χώρα που το Ι.Χ. δεν είναι για όλους πολυτέλεια αλλά αναγκαίο μέσο για τη μετακίνησή τους. Θα πείτε, μα και γι΄ αυτό φταίει η κυβέρνηση; Η απάντηση είναι ότι η υπομονή των πολιτών έχει εξαντληθεί και στο εξής οι πολίτες θα φορτώνουν στην κυβέρνηση οτιδήποτε τους δυσκολεύει ακόμη περισσότερο τη ζωή.

ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ τι θα συμβεί και με αυτά για τα οποία πράγματι φταίει η κυβέρνηση, όπως το νέο κύμα ακρίβειας στα βασικά προϊόντα διατροφής. Η κυβέρνηση έχει χάσει πλήρως τον έλεγχο της αγοράς και οι κερδοσκόποι εκμεταλλευόμενοι την διεθνή κρίση οδηγούν τους καταναλωτές σε απελπισία.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “