Ανεβάζουν τον πήχυ για τον Καραμανλή

Το πρώτο τεστ αντοχής για τον Πρωθυπουργό στη Θεσσαλονίκη εξελίχθηκε σε ναυάγιο για τον ίδιο και την παράταξή του. Σήμερα έχει μια δεύτερη- και τελευταία για πολλούς- ευκαιρία, καθώς φίλοι και αντίπαλοι στη Ν.Δ.
φωνάζουν «κάνε κάτι σήμερα, γιατί αύριο θα είναι πολύ αργά».

OΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ που έχουν υπουργοί, βουλευτές και στελέχη από τη σημερινή ομιλία του Πρωθυπουργού είναι τόσο μεγάλες που όσο και εάν προσπαθήσει ο κ. Καραμανλής θα περάσει κάτω από τον πήχυ που του έχουν βάλει γιατί- όπως παραδέχονται κορυφαία στελέχη της Ν.Δ.- είναι αδύνατον με μια ομιλία όσο καλή και εάν είναι να κλείσει τραύματα μηνών και να σταματήσει τη μεγάλη κατηφόρα της κυβέρνησης. Η ομιλία λοιπόν για να έχει αντίκρυσμα πρέπει να συνοδεύεται και από μια εντυπωσιακή κίνηση και εδώ αρχίζει το παιχνίδι της κολοκυθιάς. Ποια μπορεί να είναι αυτή η κίνηση; Η διαγραφή ενός αντάρτη, στοιχηματίζει ο ένας στη Ρηγίλλης, ο ανασχηματισμός, λέει ο άλλος, οι εκλογές, λέει ο τρίτος, το άδειασμα του οικονομικού επιτελείου, λέει ο τέταρτος και αυτή η κουβέντα με προβλέψεις και στοιχήματα συνεχιζόταν στα πολιτικά και τα δημοσιογραφικά γραφεία μέχρι τα μεσάνυχτα.

ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ υπουργοί προεξοφλούν ότι ο κ. Καραμανλής θα είναι καλός στη σημερινή του ομιλία, αλλά συνιστούσαν στους βουλευτές να κρατούν μικρό καλάθι καθώς οι πρωτοβουλίες που περιμένουν θα αναληφθούν σε άλλη στιγμή, μόλις πέσει ο κουρνιαχτός.

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ τα βάσανα του κ. Κ. Καραμανλή, των πολιτών όμως είναι πολύ μεγαλύτερα. Μαζί με την αισχροκέρδεια, την ανέχεια και τα χαράτσια, τώρα σχηματίζουν ουρές μέσα στη νύχτα μόλις πέσει… σύρμα ότι υπάρχει βενζίνη σε κάποιο βενζινάδικο. Αντίθετα οι απατεώνες παντός είδους κάνουν χρυσές δουλειές. Και η πιο προσοδοφόρα τον τελευταίο χρόνο φαίνεται να είναι η κλοπή από τα ΑΤΜ. Μόνο πέρυσι 5 εκατομμύρια ευρώ έκαναν φτερά από τους τραπεζικούς λογαριασμούς μας. Τα μάτια σας δεκατέσσερα λοιπόν, γιατί είναι που είναι οι μισθοί μικροί είναι κρίμα να πάνε στις τσέπες των απατεώνων.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “