Παίζουν την κολοκυθιά με τις διαγραφές

Η απόφαση για τη διαγραφή ενός αντάρτη έχει ληφθεί ήδη. Ο κ. Κ. Καραμανλής πιστεύει ότι με 151 βουλευτές η Κοινοβουλευτική του Ομάδα θα έχει μεγαλύτερη συνοχή και… απόλυτη σιωπή.

Διότι τότε κανείς δεν θα παίρνει το ρίσκο της δημόσιας διαφωνίας, αφού θα χρεωθεί τη ρετσινιά του αποστάτη αν η χώρα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές με πρόσχημα τη δήθεν εσωτερική υπονόμευση. Μέχρι εδώ όλοι οι κορυφαίοι δείχνουν να συμμερίζονται το σκεπτικό του Πρωθυπουργού. Οι απόψεις διίστανται στο ερώτημα ποιος είναι αυτός που θα φύγει. Άλλοι θεωρούν αυτονόητη τη διαγραφή Τατούλη και άλλοι είναι βέβαιοι ότι αυτή η κίνηση κρύβει μια μεγάλη παγίδα. «Καλύτερα», λένε, «να διαγραφεί κάποιος άλλος και ο Πέτρος να παραμείνει στη Ν.Δ. και να αναλάβει την ευθύνη της ενδεχόμενης ανατροπής της κυβέρνησης». Αυτός είναι και ο βασικός λόγος για τον οποίο ο άλλος διάσημος αντάρτης, ο Θανάσης Γιαννόπουλος, γλίτωσε τη διαγραφή χθες. Η Ρηγίλλης έκανε την ανάγκη φιλοτιμία και αποδέχθηκε την εξήγηση του βουλευτή ότι η συνέντευξή του, με την οποία εξαπέλυε κεραυνούς, είχε δοθεί πριν από την αυστηρή προειδοποίηση του Πρωθυπουργού στην Κεντρική Επιτροπή. Η υπόθεση των ανταρτών εξελίσσεται για το Μαξίμου σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες.

ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ωστόσο είναι το σταυρόλεξο της επιβίωσης για τα εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά, που βλέπουν τις δόσεις των δανείων να εκτοξεύονται στα ύψη και τα σπίτια τους να βγαίνουν στο σφυρί, ενώ οι μπακάληδες στις γειτονιές αρχίζουν να κλείνουν τη στρόφιγγα στα βερεσέδια γιατί δεν αντέχουν άλλο τα φέσια. Η κατάσταση μόνο χειρότερη μπορεί να γίνει τους προσεχείς μήνες, καθώς ο χειμώνας αυξάνει τα έξοδα- με πρώτο το πετρέλαιο- και το επίδομα θέρμανσης, όποτε δοθεί, θα είναι ασπιρίνη για την πνευμονία.

ΕΤΣΙ, η εύθραυστη πολιτική κατάσταση από τη μια και η ραγδαία επιδείνωση της ζωής των πολιτών από την άλλη κρατούν στο προσκήνιο τη συζήτηση για πρόωρες εκλογές και συνεργασίες κομμάτων. Ο κ. Αλέκος Αλαβάνος πάντως, με τη συνέντευξή του στα «ΝΕΑ», δεν αφήνει περιθώρια για κυβέρνηση συνεργασίας ΠΑΣΟΚ- ΣΥΡΙΖΑ και λέει ότι προτιμά το κόμμα να αφήσει αυτό τον γάμο «και να πάει για πουρνάρια». Ένα είναι βέβαιο: αυτό τον χειμώνα δεν θα πλήξει κανείς.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “