Κωδικός: Λάσπη

Η Ν.Δ. βρήκε τη σημαία ευκαιρίας που αναζητούσε εδώ και έναν μήνα. Έψαχνε ένα πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ να εμπλέκεται έμμεσα ή άμεσα στο σκάνδαλο Βατοπεδίου για να περάσει στην αντεπίθεση και να μιλήσει για σκευωρούς που έχουν στόχο να πλήξουν την αξιοπιστία του Πρωθυπουργού.

Η ευκαιρία δόθηκε με την επίσκεψη του γνωστού στη Βόρεια Ελλάδα επιχειρηματία κ. Πάπιστα στον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ για να του ενεχειρίσει το περίφημο βίντεο του εκβιασμού. Παρ΄ ότι ο κ. Γ. Παπακωσταντίνου εξηγεί ότι δεν είδε το υλικό και συνέστησε στον επιχειρηματία να πάει στον εισαγγελέα, η κυβέρνηση εμπλέκει ευθέως την αξιωματική αντιπολίτευση στο σκάνδαλο ελπίζοντας- όπως λέει το ΠΑΣΟΚ- ότι μέσα στον γενικευμένο θόρυβο θα πετύχει τον συμψηφισμό. Η πραγματικότητα είναι ότι με τη λάσπη που έχει μπει στον ανεμιστήρα, τις προσεχείς εβδομάδες το πολιτικό σκηνικό θα πάρει φωτιά.

ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ συμβαίνουν στη χώρα σε μια στιγμή που οι η οικονομική κρίση γίνεται κάθε μέρα και χειρότερη. Οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη, ενώ τα βερεσέδια δεν έχουν τελειωμό. Οι πολίτες, ακόμη και εκείνοι που μέχρι πριν από έναν χρόνο τα έβγαζαν πέρα, τώρα λαχανιάζουν για να κρατήσουν ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης στην οικογένειά τους. Η κυβέρνηση δείχνει να μην έχει καταλάβει πόσο… βαρύς θα είναι ο χειμώνας που έρχεται, γι΄ αυτό ακόμη δεν έχει καταλήξει ποιους και με ποιον τρόπο θα βοηθήσει προτού να είναι αργά- αφού ακόμη και σήμερα, που όλη η Βόρεια Ελλάδα είναι σκεπασμένη με χιόνι, το επίδομα θέρμανσης παραμένει υπόσχεση του Πρωθυπουργού.

ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΦΟΡΑ πάντως, η «κακιά» Κομισιόν δεν αποτελεί εμπόδιο, το οποίο συνήθως επικαλούνται οι οικονομικοί επιτελείς για να δικαιολογήσουν την πολιτική λιτότητας που ακολουθούν τα τελευταία χρόνια. Αντιθέτως, τώρα η Ευρωπαϊκή Ένωση δίνει πράσινο φως για να δαπανηθούν σχεδόν 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ (το 1% του ΑΕΠ) για προγράμματα και δημόσιες επενδύσεις που θα έχουν θετικό αντίκτυπο στους οικονομικά ασθενέστερους.

ΚΑΤΑ Τ΄ ΑΛΛΑ η κυβέρνηση φαίνεται να προωθεί- εν μέσω οικονομικής κρίσης- την αγορά από τη Ρωσία 420 τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού έναντι 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ!

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “