Τελευταίο χαρτί το γαλάζιο ροκ

Το «σκληρό ροκ» είναι το τελευταίο δυνατό χαρτί με το οποίο θα τα παίξει όλα για όλα τους προσεχείς τρεις μήνες η Ν.Δ., σε μια τελευταία μεγάλη προσπάθεια να συσπειρώσει τους οπαδούς της και να ανακόψει την πτωτική πορεία. 
Ακόμη και οι πιο αισιόδοξοι στη Ν.Δ. παραδέχονται πλέον ότι η ήττα του κόμματός τους στις προσεχείς εκλογές είναι ορατή. Οι δημοσκοπήσεις η μία μετά την άλλη δείχνουν τη διαφορά με το ΠΑΣΟΚ να διευρύνεται ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες που διαθέτουν οι ίδιοι, τα προσεχή 24ωρα είναι πιθανόν η διαφορά αυτή να φτάσει στις 5 μονάδες. Και συμβαίνει αυτό παρά τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε η κυβέρνηση την τελευταία εβδομάδα, να βάλει στο κάδρο του σκανδάλου του Βατοπεδίου συνεργάτες του κ. Γιώργου Παπανδρέου με πρώτο τον εκπρόσωπο του κόμματος. «Μέσα σε μία εβδομάδα κάναμε δύο επικοινωνιακούς “ρούμπους”. Ακυρώσαμε την κ. Σωτηροπούλου, την πρώτη μάρτυρα που προσπάθησε να εμπλέξει τον Πρωθυπουργό στο Βατοπέδι, ενώ καταφέραμε ένα σημαντικό χτύπημα στον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ. Και τα θέματα αυτά μάλιστα είχαν τεράστια προβολή στα ΜΜΕ, ενώ τα στελέχη και οι βουλευτές έχουν πλέον επιχειρήματα για να απαντούν στους οργισμένους ψηφοφόρους μας», λέει κορυφαίο στέλεχος της Ρηγίλλης.

Αρχίζει συνεχείς περιοδείες ο Καραμανλής για να συσπειρώσει τους οπαδούς του

Προσπάθειες πόλωσης. Και επισημαίνει: «Παρά την “επιτυχία” μας αυτή, η διαφορά με το ΠΑΣΟΚ μεγαλώνει και ο λόγος για τον οποίον συμβαίνει αυτό είναι ότι η κομματική μας βάση έχει αποσυσπειρωθεί πλήρως. Οι ψηφοφόροι μάς γυρίζουν την πλάτη, ενώ όταν συναντούν τους βουλευτές μας εξαπολύουν βαριές κατηγορίες εναντίον μας για το Βατοπέδι. Η συνεχής πόλωση θα μας βοηθήσει να θυμίσουμε ξανά στους ψηφοφόρους μας ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει αλλάξει και ότι σε όλα τα σκάνδαλα έχει εμπλοκή ακόμη και σήμερα που δεν είναι στην κυβέρνηση».

Σύμφωνα με στελέχη της Ρηγίλλης, η πόλωση θα κλιμακωθεί κατά τους προσεχείς μήνες ενώ οι «σκανδαλοκυνηγοί» της Ν.Δ. ετοιμάζονται να επαναφέρουν στο προσκήνιο ανοιχτές υποθέσεις, με πρώτη τη Siemens C4Ι, ενώ αφήνουν να διαρρεύσει ότι υπάρχουν στοιχεία για στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τα οποία σύντομα θα έρθουν στο φως.

Περιοδείες Καραμανλή. Στη μάχη της συσπείρωσης της βάσης του κόμματος το Μαξίμου βγάζει και πάλι μπροστά τον Πρωθυπουργό, ο οποίος θα περιοδεύσει ανά την Ελλάδα «σε μια προσπάθεια να χτίσει ξανά τη σχέση του κόμματος με τους ψηφοφόρους», όπως λένε οι συνεργάτες του. Σήμερα πηγαίνει στον Βόλο και οι περιοδείες θα συνεχιστούν μέχρι τον Φεβρουάριο. Ο μήνας αυτός, όπως υποστηρίζουν στη Ρηγίλλης, θα είναι καθοριστικός για όσα θα ακολουθήσουν. «Εάν μέχρι τότε δεν έχουμε καταφέρει να αντιστρέψουμε το κλίμα, αυτό θα σημαίνει ότι οι πολίτες έχουν γυρίσει οριστικά σελίδα».

Όσο για τον ανασχηματισμό, οι πληροφορίες επιμένουν ότι είναι πάντα στην ατζέντα του Πρωθυπουργού. Αναζητεί όμως- όπως λένε οι γνωρίζοντες- την κατάλληλη στιγμή ούτως ώστε να μη γίνουν… μπούμερανγκ οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “