Για ποιους υπουργούς χτυπάει η καμπάνα

Πήρε φωτιά το Βατοπέδι, καθώς δρομολογούνται από σήμερα ραγδαίες εξελίξεις που θα κορυφωθούν μέσα στις γιορτές, με την απόφαση του ΠΑΣΟΚ να επιμείνει στην αρχική πρότασή του για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής.

Στη Χ. Τρικούπη λένε ότι το μόνο που δεν έχουν αποφασίσει είναι ποιους και πόσους υπουργούς και υφυπουργούς θα περιλαμβάνει αυτή η πρόταση.

ΣΤΗ Ν.Δ. υπάρχει μεγάλος εκνευρισμός, ο οποίος εντείνεται με τις δημοσκοπήσεις, που δείχνουν να παγιώνεται πλέον στις τέσσερις μονάδες η διαφορά της Ν.Δ. με το ΠΑΣΟΚ. Οι εσωτερικοί κραδασμοί μάλιστα είναι τόσο μεγάλοι που ήδη τα στελέχη άρχισαν να μιλούν για τη μετά Καραμανλή εποχή. Μια συζήτηση που δυναμιτίζει τους σχεδιασμούς του Μαξίμου για αναστροφή του κλίματος με αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα αμέσως μετά τις γιορτές. Αλλαγές που προαναγγέλλει ουσιαστικά με τη συνέντευξή του στα «ΝΕΑ» ο γραμματέας του κόμματος κ. Ελ. Ζαγορίτης.

ΟΣΟ ΓΙΑ τους μοναχούς του Βατοπεδίου, φαίνεται ότι το πουλόβερ αρχίζει να ξηλώνεται αργά και με την πάγια ανά τους αιώνες φαναριώτικη μέθοδο, Η πρώτη κίνηση του Πατριαρχείου να αφαιρέσει τα διοικητικά αξιώματα από τον ηγούμενο Εφραίμ ήταν μόνο η αρχή, λένε όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στην Εκκλησία.

ΣΤΟ ΜΑΥΡΟ μέτωπο τώρα της οικονομίας εμφανίστηκε μια μικρή χαραμάδα φωτός, που αν μη τι άλλο θα δώσει μια ανάσα αισιοδοξίας στους δανειολήπτες. Την Πέμπτη η Ευρωπαϊκή Τράπεζα μειώνει τα επιτόκια μισή μονάδα, ίσως και 0,75, που σημαίνει ότι θα κερδίσει σχεδόν 600 ευρώ τον χρόνο ένα νοικοκυριό που έχει δάνειο 150.000 ευρώ. Θα πείτε, μα αυτό είναι σταγόνα στον ωκεανό για τους οικονομικά ασθενέστερους. Αυτή είναι η αλήθεια όμως και σε κάθε περίπτωση η μικρή μείωση των επιτοκίων είναι μια θετική εξέλιξη.

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ σύγχυση άνευ προηγουμένου επικρατεί στους φορολογουμένους αναφορικά με τον τρόπο που θα επανέλθουν τα τεκμήρια διαβίωσης. Ακόμη παραμένουν αναπάντητα και ανοιχτά βασικά κρίσιμα ερωτήματα. Κορυφαίο παράδειγμα που ενδιαφέρει μια μεγάλη κατηγορία πολιτών είναι εάν θα θεωρηθεί τεκμήριο η δεύτερη κατοικία και το δεύτερο αυτοκίνητο.

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “