Περισσεύει το νταηλίκι

Ο ΚΑΘΕ πολίτης έχει τουλάχιστον να αφηγηθεί μια ιστορία που αποδεικνύει ότι η Ελληνική Αστυνομία δεν είναι σοβαρή. Η πρόσφατη δική μου περιπέτεια ήταν πριν από δύο χρόνια, όταν 3 ασφαλίτες με συμβατικό αυτοκίνητο συνέλαβαν στον δρόμο για την Παιδική Χαρά τον γιο μου 2 (!) ετών τότε με τη γυναίκα από την Ουκρανία που τον προσέχει, γιατί εκείνη δεν είχε μαζί της την άδεια παραμονής Και όταν ο μικρός ούρλιαξε από φόβο ο ένας από τους αστυνομικούς του έδωσε το πιστόλι του να παίξει.

Ένα γελοίο συμβάν από έναν ανόητο και ανεκπαίδευτο αστυνομικό που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε τραγωδία εάν η γυναίκα δεν προλάβαινε να μου τηλεφωνήσει.

Δυστυχώς στην πλειονότητά τους οι Έλληνες αστυνομικοί είναι ανεκπαίδευτοι, αναιδείς, αδιάφοροι στην ουσία της δουλειάς τους, αλλά τους περισσεύει το νταηλίκι. Και ο ειδικός φρουρός που δολοφόνησε το παιδί ήταν ο «νταής» της γειτονιάς που γύρισε πίσω για να ζητήσει εξηγήσεις από τους νεαρούς που τον προσέβαλαν και να καθαρίσει με την εξουσία που του δίνουν η στολή και το πιστόλι.

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “