Μετωπική ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ. στην... Καμπούλ!

Με καθυστέρηση τριών μηνών, η κυβέρνηση φαίνεται να αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να σταματήσει το ντάντεμα στις τράπεζες και να δείξει ότι έχει λόγο στη λειτουργία τους, από τη στιγμή που έχει αναλάβει τη διάσωσή τους με τα περίφημα 28 δισ.

Έτσι, κάτω από την πίεση της κοινωνίας, ο υπουργός Οικονομίας προειδοποίησε χθες τους τραπεζίτες ότι δεν μπορούν να δώσουν μερίσματα στους μετόχους και τους κάλεσε να προχωρήσουν αμέσως σε δάνεια προς τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις που βρίσκονται ένα βήμα πριν βάλουν λουκέτο.

ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟ το κλίμα της οικονομικής δυσπραγίας, η κυβέρνηση συνεχίζει να συντηρεί την εκλογολογία την ώρα που υποτίθεται ότι την ξορκίζει. Ο κ. Γ. Παπαθανασίου, με τη δήλωση χθες ότι δεν σχεδιάζει να πάρει μέτρα μέχρι τον Μάρτιο, τροφοδότησε νέα σενάρια ότι αφήνει ανοιχτό το παράθυρο των πρόωρων εκλογών. Ύστερα από αυτά, πληθαίνουν οι φωνές στην κυβέρνηση και το κόμμα που καλούν τον Πρωθυπουργό να κλείσει οριστικά το θέμα, εάν πράγματι έχει αποφασίσει ότι δεν θα κάνει εκλογές μέχρι το καλοκαίρι.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ όμως η κατάσταση της οικονομίας, η στάση των τραπεζών και η εκλογολογία που κλονίζουν την κυβέρνηση και δυσκολεύουν τη σχέση της με τους πολίτες. Είναι και η επανεμφάνιση της τρομοκρατίας. Οι διαρκείς επιθέσεις, οι επιδείξεις ισχύος και η εμφάνιση νέων οργανώσεων έχουν αιφνιδιάσει την Αστυνομία και διογκώνουν το κλίμα ανασφάλειας που υπάρχει στην κοινωνία. Οι διωκτικές αρχές μέχρι στιγμής βρίσκονται στο σκοτάδι, ενώ το θέμα προκάλεσε σκληρή αντιπαράθεση κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε ότι τέτοια έξαρση της τρομοκρατίας συμβαίνει σήμερα μόνο «στην Καμπούλ και στην Κολομβία» και ο κ. Ευάγ. Αντώναρος του απάντησε ότι «ελεεινολογεί». ΠΑΝΤΩΣ το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε θέση μάχης. Τα στελέχη του επιμένουν ότι σύντομα ο κ. Κ. Καραμανλής θα αναγκαστεί να πάει σε εκλογές. Όσο για τον κ. Γιώργο Παπανδρέου, την Κυριακή θα παρουσιάσει στους κοινωνικούς φορείς τους πέντε βασικούς στόχους του ΠΑΣΟΚ για τη χώρα και θα κηρύξει με αυτόν τον τρόπο την προεκλογική περίοδο. Και αυτό γίνεται τέσσερις μέρες μετά την ανακοίνωση της σύνθεσης της επιτροπής εκλογικού αγώνα.

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “