Οι πάγοι έλειωσαν ύστερα από 9 μήνες

Η εγκληματικότητα πέρασε την κόκκινη γραμμή, ενώ στο ΠΑΣΟΚ τα πράγματα πηγαίνουν από το καλό στο καλύτερο και στη Ν.Δ. από το κακό στο χειρότερο.

Η επιστροφή του Κώστα Σημίτη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα συνοδεύθηκε από χαμόγελα και ενίσχυσε την αισιοδοξία στελεχών του κόμματος για νίκη στις προσεχείς εκλογές. Το αν συζήτησαν τον τρόπο με τον οποίο θα αξιοποιηθεί ο πρώην πρωθυπουργός, προς το παρόν δεν θα το μάθουμε. Και αυτό γιατί κανείς από τους δύο δεν έχει λόγο να αφήσει να διαρρεύσουν τα όσα ειπώθηκαν σε μια κουβέντα στην οποία έπρεπε να λειώσουν όχι απλώς πάγοι, αλλά παγόβουνα.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ κοινωνία όμως βλέπει την αστυνομια ανίκανη να προστατεύσει τους πολίτες τη στιγμή που οι κακοποιοί αποθρασύνονται. Χθες στον Βύρωνα μια 32χρονη άφησε την τελευταία της πνοή στο κατάστημα όπου δούλευε όταν βρέθηκε εν μέσω πυρών αστυνομικού και ληστή, ο οποίος έκανε ένοπλη ληστεία για 300 ευρώ. Η κατάσταση δεν φαίνεται ωστόσο να έχει προκαλέσει συναγερμό στα υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., που δεν δείχνουν να ιδρώνει το αυτί τους με όλα αυτά. Έχουν αφήσει τους πολίτες στο έλεος των κακοποιών και ασχολούνται με τις εσωτερικές τους ίντριγκες και εκκαθαρίσεις με αδέξιο παρατηρητή τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό ο κ. Χρ. Μαρκογιαννάκη. Είναι προφανές ότι η ασφάλεια θα είναι η νέα αχίλλειος πτέρνα της κυβέρνησης.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ο Γ. Καρατζαφέρης έκανε χθες διμέτωπη σκληρή επίθεση κατά Γιώργου Παπανδρέου και Ντόρας Μπακογιάννη θέλοντας να καταδείξει στον Κ. Καραμανλή ότι είναι και τώρα αλλά και στο μέλλον απαραίτητος για τη Ν.Δ. Κατά τα άλλα η συζήτηση ήταν μια πρόβα εν όψει των ευρωεκλογών με την οποία ουσιαστικά άνοιξε η προεκλογική αυλαία για την κρίσιμη αναμέτρηση της 7ης Ιουνίου.

ΚΑΤΑ Τ΄ ΑΛΛΑ, συνεχίζεται ο εμφύλιος στον Συνασπισμό, με τον Λεωνίδα Κύρκο αυτή τη φορά να παρεμβαίνει και να χτυπάει το καμπανάκι για το ενδεχόμενο διάσπασης του κόμματος σε περίπτωση που συνεχιστεί η κρίση μεταξύ Ανανεωτικών και πλειοψηφίας.

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “