Έρχονται αλλαγές στην αστυνόμευση

Νέες επιχειρησιακές παρεμβάσεις της Αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας προαναγγέλλει ο υπουργός Εσωτερικών ΠροκόπηςΠαυλόπουλος. Μετά τη νέα αποτυχία των οργάνων της τάξης το πρωί της Παρασκευής στο Κολωνάκι, το κλίμα στην κοινωνία γίνεται όλο και πιο βαρύ και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών ετοιμάζει νέο σχέδιο αστυνόμευσης της πρωτεύουσας. 

Ο υπουργός Εσωτερικών δηλώνει με έμφαση ότι δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές. Εμφανίζεταιαισιόδοξος πως η κυβέρνηση θα συγκρατήσει από τον μεγάλο κατήφορο την πραγματική οικονομία και υποστηρίξει ότι ο κ. Κ. Καραμανλής θα καταφέρει να εξαλείψει τη διαφορά της Ν.Δ. από το ΠΑΣΟΚ. 

ΕΙΠΕ

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ

«Το να πιστεύει κανείς ότι μπορεί από τη μια μέρα στην άλλη να εξαλείψει τη διαφθορά, η οποία μάλιστα είχε γιγαντωθεί στη χώρα μας τηντελευταία 20ετία, είναι τουλάχιστονανεδαφικό»

ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟΣ

«Σταθερή διακυβέρνηση, ικανήνα βγάλει τον τόπο από τα αδιέξοδα και να φέρει σταθερότητα, χωρίς ιδεολογική σύγκλισησε κεντρικά πολιτικάκαι κοινωνικά ζητήματα δεν νοείται. Και με τον ΛΑΟΣ τέτοια σύγκλιση δεν υπάρχει»

ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΡΩΤΟΥΝ 

Γιώργος Παπαναστασίου 
Γιατί δεν κάνετε πρόωρες εκλογές; Θα είναι μια προσφορά στη χώρα για ν΄ αλλάξει αν μη τι άλλο η ψυχολογία των πολιτών. 

Εκλογές έγιναν πρόσφατα και έδωσαν κυβέρνηση με συμπαγή κοινοβουλευτική πλειοψηφία. 

Άρα ο τόπος δεν χρειάζεται πρόωρες εκλογές. Πέραν τούτου, η εκλογική παραφιλολογία που καλλιεργείται εδώ και αρκετό καιρό, κυρίως από το ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο δεν βοηθάει αλλά και βλάπτει την προσπάθεια της χώρας ν΄ αντιμετωπίσει την παγκόσμια οικονομική κρίση. Η χώρα, όπως είπα, έχει ισχυρή και υπεύθυνη κυβέρνηση, η οποία θα κάνει τη δουλειά της και θα συνεχίσει να δίνει λύσεις και να δημιουργεί αναχώματα στην οικονομική κρίση που έχει ξεσπάσει διεθνώς. 

Περικλής Αθανασίου 
Πολλοί λένε ότι την πατήσατε γιατί ηθικολογείτε πολύ. Βάλατε τον πήχυ ψηλά και τα περισσότερα στελέχη σας πέρασαν από κάτω. Σχεδόν 60 μικρά και μεγάλα στελέχη έχουν απομακρυνθεί για θέματα ηθικής από τη θέση τους. 

Όπως είπα και προηγουμένως, το να πιστεύει κανείς ότι μπορεί από τη μια μέρα στην άλλη να εξαλείψει τη διαφθορά, η οποία μάλιστα είχε γιγαντωθεί στη χώρα μας την τελευταία 20ετία, είναι τουλάχιστον ανεδαφικό. Και, σε κάθε περίπτωση, για να φθάσουμε στη ριζική καταπολέμηση του κακού πρέπει να περάσουμε μέσα από το στάδιο της αποκάλυψης, να φέρουμε την παθογένεια στο φως, ώστε να μπορέσουμε να τη θεραπεύσουμε. Και το γεγονός ότι τόσο διοικητικά όσο και πολιτικά στελέχη απομακρύνονται και τιμωρούνται, όταν αποδεικνύεται ότι έχουν ευθύνη, είναι σημάδι εξυγίανσης, είναι σαφής ένδειξη ότι το κουβάρι της αδιαφάνειας ξετυλίγεται και ότι το απόστημα έχει σπάσει και το καθαρίζουμε. Είναι τυχαίο το γεγονός ότι επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας έμαθαν οι πολίτες για το παραδικαστικό κύκλωμα ή για άλλα σκάνδαλα που χρόνια ολόκληρα υπήρχαν γιατί κανένας δεν τολμούσε να τα αγγίξει; 

Κωνσταντίνος Ανδρέου 
Φαίνεται κάτι ν΄ αλλάζει στη σχέση σας με τον ΛΑΟΣ; Μπορεί να συνεργαστείτε μετά τις εκλογές εάν είστε πρώτο κόμμα αλλά δεν έχετε αυτοδυναμία; 

Αυτό το θέμα το έχει ξεκαθαρίσει αρκετές φορές ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Δεν έχω να προσθέσω κάτι παραπάνω. Ο Πρωθυπουργός πρόσφατα απηύθυνε σ΄ όλα τα κόμματα μια πρόταση για συναίνεση και συνεννόηση την οποία θεωρούμε σημαντική, δεδομένου ότι τόσο η χώρα όσο και όλος ο κόσμος αντιμετωπίζει κρισιμότατα προβλήματα, με προεξάρχον το θέμα της διεθνούς οικονομικής κρίσης, της ανεργίας και της αλλεπάλληλης κατάρρευσης των χρηματοπιστωτικών συστημάτων στις, ώς τώρα, μεγάλες δυνάμεις της παγκόσμιας οικονομίας. Από εκεί και πέρα οιοδήποτε ενδεχόμενο συνεργασίας για την εξασφάλιση αυτοδυναμίας είναι ένα σενάριο που δεν αφορά τη Νέα Δημοκρατία. Γιατί θεωρούμε ότι σταθερή διακυβέρνηση, ικανή να βγάλει τον τόπο από τα αδιέξοδα και να φέρει σταθερότητα, χωρίς ιδεολογική σύγκλιση σε κεντρικά πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα δεν νοείται. Και με τον ΛΑΟΣ τέτοια σύγκλιση δεν υπάρχει. 

Κώστας Ανδρεόπουλος 
Πιστεύετε ότι μπορείτε ν΄ αλλάξε τε το παιχνίδι, όταν η διαφορά σας με το ΠΑΣΟΚ ξεπερνάει τις 4 μονάδες σε αρκετές δημοσκοπήσεις; 

Όταν έρθει η ώρα της λαϊκής ετυμηγορίας και της αποτίμησης της συν