Γκρεμίζουν τον πήχυ των ευρωεκλογών

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από την κυβέρνηση, καθώς παλιές και νέες υποθέσεις σκανδάλων βγαίνουν ξανά στην πρώτη γραμμή σχεδόν δύο μήνες πριν από την κρίσιμη αναμέτρηση των ευρωεκλογών.

Την ώρα που η κόρη του Αριστοτέλη Παυλίδη άδειαζε τον πατέρα της στη Βουλή, έφθανε από τη Ρόδο και η δεύτερη δικογραφία με καταγγελίες εις βάρος του πρώην υπουργού για στημένο διαγωνισμό, ενώ οι διαβόητοι τρεις κουμπάροι του σκανδάλου της ΜΕΒΓΑΛ βγήκαν οριστικά από τη φυλακή μετά την απόφαση του δικαστηρίου που τους ρίχνει στα μαλακά.

Το Μέγαρο Μαξίμου, σε μια προσπάθεια να αντιδράσει μέσα σε σ΄ αυτή τη χιονοστιβάδα των εξελίξεων, για πρώτη φορά αποσυνέδεσε με απόλυτο και ξεκάθαρο τρόπο το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών με τις πολιτικές εξελίξεις.

Ο κ. Ευ. Αντώναρος αμέσως δήλωσε χθες ότι η κυβέρνηση έχει εκλεγεί για τέσσερα χρόνια με καθαρή πλειοψηφία, ενώ δημοσίως τουλάχιστον κορυφαίοι υπουργοί και κομματικά στελέχη δηλώνουν σε όλους τους τόνους ότι στις 7 Ιουνίου δεν θα στηθούν διπλές κάλπες.

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση χαμηλώνει τον πήχυ σε μια προσπάθεια να βάλει φρένο στα σενάρια που λένε ότι εάν η διάφορά με το ΠΑΣΟΚ ξεπεράσει τις 5 μονάδες, θα δρομολογηθούν ραγδαίες εξελίξεις που θα οδηγήσουν σε εθνικές εκλογές αμέσως μετά το καλοκαίρι. Παράλληλα, βουλευτές του κόμματος καλούν το κόμμα να ανακοινώσει ότι δεν θα είναι στα ψηφοδέλτια όσοι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο έχουν εμπλακεί σε υποθέσεις σκανδάλων.

Ο πιο επιθετικός ήταν χθες ο βουλευτής κ. Θ. Καράογλου, ο οποίος δήλωσε με έντονο ύφος: «Καλά, ο Παυλίδης δεν βλέπει ότι είναι βαρίδι και πρέπει να φύγει;». Αλλά και ο πρώην υφυπουργός Θανάσης Γιαννόπουλος κάλεσε τους συναδέλφους του που έχουν κάνει λάθη «να ξεκουραστούν για ένα διάστημα». Στο ίδιο κλίμα, και η κ. Κατερίνα Παπακώστα είπε ότι δεν πρέπει να είναι στις λίστες όσοι έχουν δημιουργήσει προβλήματα.

Δεν καθησυχάζουν 
Οι επίσημες διαβεβαιώσεις υπουργών και στελεχών ότι δεν θα γίνουν εθνικές εκλογές δεν καθησυχάζουν ωστόσο τους βουλευτές, οι οποίοι «βλέπουν τη θύελλα να έρχεται και είναι αδύναμοι να τη σταματήσουν», όπως χαρακτηριστικά λέει παλιό μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. «Κάθε φορά που πάμε στην περιφέρειά μας είμαστε αντιμέτωποι με την οργή των ψηφοφόρων μας. Ένα μέρος θα μας καταψηφίσει, ένα μέρος θα απέχει, η αποσυσπείρωση του κόμματος είναι πλήρης», λέει ο ίδιος βουλευτής.

Το κλίμα οργής που υπάρχει στην κομματική βάση έχει φθάσει με πάσα λεπτομέρεια στο Μέγαρο Μαξίμου και οι επιτελείς του κ. Κ. Καραμανλή υποστηρίζουν ότι έχουν έτοιμο το σχέδιο αντεπίθεσης από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

«Παρά τις βλάβες που έχει υποστεί η εικόνα του Κώστα Καραμανλή, εξακολουθεί να είναι το ισχυρό μας όπλο.

Και δεν το λένε μόνο οι δημοσκοπήσεις, το λένε και οι ίδιοι ψηφοφόροι μας, που περιμένουν έστω την τελευταία στιγμή τον Κώστα Καραμανλή να γυρίσει το παιχνίδι».

Στόχος πάντως του εκλογικού επιτελείου είναι μετά το Πάσχα να κάνει μία εμφάνιση κάθε μέρα και να περιοδεύσει σε κάθε γωνιά της χώρας. «Εάν είμαστε τυχεροί και δεν προκύψουν απρόοπτα γεγονότα, μπορεί να καταφέρουμε να συγκρατήσουμε τη διαφορά με το ΠΑΣΟΚ κάτω από το ψυχολογικό όριο των 4 μονάδων», λέει με έμφαση κομματικό στέλεχος της Ν.Δ.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ

«Η κυβέρνηση έχει εκλεγεί για 4 χρόνια με καθαρή πλειοψηφία». Υπουργοί- κομματικά στελέχη: Στις 7 Ιουνίου δεν θα στηθούν διπλές κάλπες

Πονοκέφαλος το ταξίδι της χλιδής

ΣΤΟ ΠΟΛΥβαρύ κλίμα ήρθε να προστεθεί ένας νέος πονοκέφαλος στην κυβέρνηση από τον υπουργό Μεταφορών κ. Ευρ. Στυλιανίδη, για το πανάκριβο ταξίδι του στο Παρίσι το οποίο αποκάλυψε την Κυριακή η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα». Η δικαιολογία του ότι λειτούργησε σύμφωνα με το πρωτόκολλο που προβλέπει διαμονή σε ξενοδοχείο επιπέδου και λιμουζίνα για τις μετακινήσεις δεν έπεισαν τους βουλευτές της Ν.Δ. Οι συνάδελφοί του μιλούν για χλιδή εν μέσω κρίσης ενώ ο εκπρόσωπος πήρε χθες αποστάσεις όταν ρωτήθηκε- περιορίστηκε να παραπέμψει στην απάντηση του υπουργού περί πρωτοκόλλου.

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “