Παπαθανασίου ξηλώνει Αλογοσκούφη

Απίστευτο. Εκτιμούσαν ότι το έλλειμμα του προϋπολογισμού το 2008 θα ήταν 1,6% του ΑΕΠ και τελικά ξεπέρασε το 5%!

O λόγος- φυσικά- για το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης που καλείται τώρα μετά το έλλειμμα μαμούθ να πάρει σκληρά μέτρα ύψους 5 δισ. όσο το δυνατόν γρηγορότερα- που σημαίνει αμέσως μετά τις ευρωεκλογές.

ΠΡΑΚΤΙΚΑαυτό σημαίνει νέους φόρους και περικοπές δαπανών. Ήδη η κυβέρνηση μελετάει μέτρα που περιλαμβάνουν αύξηση φόρων σε καύσιμα, ποτά, τσιγάρα καθώς και επαναφορά του φόρου κληρονομιάς και γονικής παροχής, επαναφορά του φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, αύξηση των τελών κυκλοφορίας, αύξηση φορολογικών συντελεστών για τα υψηλά εισοδήματα. Με λίγα λόγια ο κ. Παπαθανασίου καλείται να κάνει ακριβώς τα αντίθετα από όσα έκανε ο προκάτοχός του κ. Αλογοσκούφης…

Η ΧΡΕΟΚΟΠΙΑτης οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης έσπρωξε τον Γιώργο Παπανδρέου από τη Θεσσαλονίκη να δηλώσει ότι οι σπατάλες και οι παροχές στους «ημετέρους» είναι οι αίτιες που εκτόξευσαν το έλλειμμα στο 5%. Τόνισε ακόμη ότι κάθε πολίτης έχει δίκιο να ρωτά πού πήγαν τα λεφτά του ελληνικού λαού τα οποία, όπως είπε, σίγουρα δεν πήγαν στην Παιδεία και την Υγεία. ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ,όσο και εάν προσπαθήσει η Ν.Δ. να βάλει στο ράφι την καυτή πατάτα του Βατοπεδίου, αυτή θα επιστρέφει κάθε τρεις και λίγο στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας. Οι νέοι εισαγγελείς που ερεύνησαν το ιερό σκάνδαλο προσέκρουσαν σε ευθύνες πρώην υπουργών και είναι πιθανό η δικογραφία να φτάσει στη Βουλή. Προς το παρόν πάντως για τρίτη φορά η δικογραφία παρέμεινε στα εισαγγελικά γραφεία με παρέμβαση του κ. Γ. Σανιδά.

ΟΛΑ ΑΥΤΑσυμβαίνουν λίγες μέρες πριν κριθεί η τύχη του Αριστοτέλη Παυλίδη σε μια ψηφοφορία στην οποία όλα παίζονται. Γιατί εάν ο πρώην υπουργός παραπεμφθεί και δεν παραιτηθεί από το βουλευτικό αξίωμα, τότε είναι πολύ πιθανό στις 7 Ιουνίου να στηθούν διπλές κάλπες, παρ΄ ότι η ηγετική ομάδα της Ν.Δ. ξορκίζει αυτό το ενδεχόμενο. Έτσι οι αξιωματούχοι της Ν.Δ. από τη μία προσπαθούν να πείσουν τους «ύποπτους» βουλευτές να μην παραπέμψουν με την ψήφο τους τον πρώην υπουργό και από την άλλη πιέζουν χωρίς αποτέλεσμα τον κ. Αρ. Παυλίδη να παραιτηθεί.

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “