Φοβούνται... επιδημία και στη Βουλή

Ο πλανήτης βρίσκεται σε κατάσταση σοκ. Οι θάνατοι στο Μεξικό από τη γρίπη των χοίρων έφθασαν τους 152, ενώ δραματικά αυξήθηκε και ο αριθμός των κρουσμάτων στις ΗΠΑ- ανάμεσά τους δεκάδες μαθητές.

O Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί πλέον ανοιχτά τις χώρες να οχυρωθούν, γιατί είναι πιθανή η εκδήλωση επιδημίας. Το μόνο παρηγορητικό σ΄ αυτήν τη συμφορά είναι ότι η νόσος εκδηλώνεται ήπια και μπορεί να αντιμετωπισθεί με σωστή ιατροφαρμακευτική υποστήριξη. Στην Ελλάδα, ακόμη δεν έχει εμφανισθεί κανένα κρούσμα και οι αρμόδιοι μας καθησυχάζουν ότι τα νοσοκομεία μας σε κάθε περίπτωση βρίσκονται σε κατάσταση πλήρους ετοιμότητας.

ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗζωή η κατάσταση είναι εκτός έλεγχου στο γαλάζιο στρατόπεδο. Αρκετοί βουλευτές της Ν.Δ. εμφανίζονται εξοργισμένοι με τον Αριστοτέλη Παυλίδη, από την άλλη όμως φοβούνται την προσφυγή στις κάλπες. Έτσι, σκέφτονται να καταφύγουν στη λύση του λευκού. Τι σημαίνει αυτό; Θα στείλουν μήνυμα και στον Παυλίδη και στη Ρηγίλλης, αλλά θα αποφύγουν την περιπέτεια της κάλπης στην οποία μπορεί να χάσουν τη βουλευτική τους έδρα. Όλα αυτά βέβαια είναι κουβέντες στο περιστύλιο, καθώς κανείς δεν ξέρει τι πραγματικά μπορεί να συμβεί σε μια μυστική ψηφοφορία. Επομένως, παρά την αισιοδοξία των ηγετικών στελεχών της Ν.Δ., κανείς δεν μπορεί πριν από την ψηφοφορία της Δευτέρας να προβλέψει τις ανατροπές που ίσως οδηγήσουν ακόμη και σε διπλές κάλπες τον Ιούνιο.

ΣΤΟ ΠΑΣΟΚτο σύνθημα είναι «όχι στον εφησυχασμό» και ξορκίζουν τη θεωρία του ώριμου φρούτου, ενώ από σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου με περιοδεία στην περιφέρεια Αττικής εγκαινιάζει την προεκλογική περίοδο για τις ευρωεκλογές και θέτει το κόμμα σε κατάσταση εκλογικής ετοιμότητας για κάθε ενδεχόμενο. ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ,οι εργολάβοι κάνουν ό,τι μπορούν για γίνουν ακόμη περισσότερο αντιπαθείς στην ελληνική κοινωνία. Μία ημέρα μετά την έκκληση της κυβέρνησης να ρίξουν τις τιμές στα ακίνητα για να αναθερμανθεί η αγορά, εκείνοι απαντούν ότι θα κάνουν νέες αυξήσεις. Προφανώς παραλογίζονται και δείχνουν να ξεχνούν ότι η φούσκα που δημιουργήθηκε την τελευταία δεκαετία με τον εύκολο δανεισμό είναι αντίστοιχη της φούσκας του χρηματιστηρίου. Αλλά είπαμε, όπως και οι έμποροι τροφίμων έτσι και οι εργολάβοι βρίσκουν και τα κάνουν, γιατί στην Ελλάδα ακόμη οι καταναλωτές και οι αγοραστές δεν γνωρίζουν τη μεγάλη δύναμή τους.

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “