Αντιπερισπασμό για Παυλίδη ψάχνει το Μαξίμου

Σε αντιπερισπασμό προχωρεί η κυβέρνηση για τα σκάνδαλα σε μια προσπάθεια να οδηγήσει στο περιθώριο και, εάν τακαταφέρει, να απαξιώσει την υπόθεση Παυλίδη.

Χθες αποκάλυψε τις προθέσεις της στη Βουλή, όπου κορυφαία στελέχη της Ν.Δ. επιχείρησαν με κάθε τρόπο να φορτώσουν όλο το σκάνδαλο της Ζίμενς στο ΠΑΣΟΚ.

Είναι προφανές ότι η Ν.Δ., ένα μήνα πριν από τις ευρωεκλογές, επέλεξε την τακτική του συμψηφισμού στα σκάνδαλα. «Εμείς Βατοπέδι και Παυλίδη- εσείς Ζίμενς» είναι το νέο δόγμα της Ρηγίλλης που πιστεύει ότι έτσι θα συσπειρώσει ξανά την κομματική βάση. «Θα θυμίσουμε με όλους τους τρόπους και από κάθε βήμα το κακό παρελθόν του ΠΑΣΟΚ και ότι με τη σκανδαλολογία θέλει να αποκτήσει ξανά το λάφυρο της εξουσίας» εξηγεί κορυφαίο κομματικό στέλεχος και τονίζει ότι αυτή τη φράση θα την ακούμε καθημερινά από όλους τους βουλευτές της Ν.Δ. Την ίδια ώρα στις κατ΄ ιδίαν συζητήσεις τους κορυφαία κυβερνητικά στελέχη παραδέχονται ότι όσο ο Αριστοτέλης Παυλίδης αρνείται πεισματικά να παραιτηθεί «η πληγή του σκανδάλου θα παραμένει ανοιχτή». Τον πιέζουν 
Γι΄ αυτό συνεχίζουν να πιέζουν τον πρώην υπουργό να απαλλάξει την παράταξη από την παρουσία του και υποστηρίζουν ότι η καλύτερη στιγμή να δηλώσει ότι παραιτείται είναι το Σάββατο από τη Σύμη όπου θα γίνουν οι εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Δωδεκανήσου. Το νέο όπλο των στελεχών της Ρηγίλλης για να πειστεί ο κ. Αρ. Παυλίδης είναι ότι το 70% των πολιτών- σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Μetron Αnalysis- ζητούν από τον κ. Καραμανλή να διαγράψει τον κ. Παυλίδη, ακόμη και εάν αυτό θα οδηγούσε σε πρόωρες εκλογές. «Φύγε, πριν σε διώξει ο Καραμανλής», του διαμηνύουν στελέχη της Ρηγίλλης αλλά όπως παραδέχονται δεν έχουν καμία ένδειξη ότι ο πρώην υπουργός θα παραιτηθεί. Ενδεικτική είναι η δήλωση του γραμματέα του κόμματος κ. Ελ. Ζαγορίτη ότι «σεβόμαστε την άποψη του κόσμου».

Μετωπική με ΠΑΣΟΚ 
Σε κάθε περίπτωση, όπως επισημαίνουν κορυφαίοι υπουργοί, η Ν.Δ. είτε με τον Παυλίδη στους κόλπους της είτε χωρίς αυτόν, από το Σάββατο περνά στην αντεπίθεση. Ο κ. Καραμανλής θα εξαπολύσει από τη Θεσσαλονίκη μετωπική επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου Παπανδρέου και θα τους κατηγορήσει ότι το «μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να σκανδαλολογούν». Ταυτόχρονα θα επιχειρήσει να δημιουργήσει ξανά κλίμα αισιοδοξίας στους οπαδούς του κόμματος ότι το παιχνίδι δεν έχει χαθεί για τη Ν.Δ. Η αρχή αυτής της προσπάθειας έγινε χθες μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής από δύο κορυφαίους υπουργούς, τον κ. Άρη Σπηλιωτόπουλο ο οποίος δήλωσε «ότι η Ν.Δ. στις ευρωεκλογές θα πάει καλύτερα από ό,τι νομίζετε» και τον Γιάννη Παπαθανασίου που είπε ότι «η κυβέρνηση είναι ισχυρή».

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “