Πέταξε το γερμανικό κλειδί της μίζας...

Με καθυστέρηση δύο ετών άρχισαν να χτυπούν δυνατά οι καμπάνες στην υπόθεση της Ζίμενς, καθώς ο άνθρωπος που είχε τα μαύρα ταμεία της εταιρείας στη χώρα μας δεν προσήλθε χθες να απολογηθεί.

O Μιχάλης Χριστοφοράκος, πρώην διευθύνων σύμβουλος της Ζίμενς στην Ελλάδα, βρίσκεται στο Μόναχο, με αποτέλεσμα ο ανακριτής να εκδώσει ένταλμα σύλληψης. Ωστόσο, τα σενάρια δίνουν και παίρνουν για το κατά πόσον ο κ. Μίζενς θα δικαστεί στην Ελλάδα, αφού ως γνωστόν έχει τη γερμανική υπηκοότητα. Εάν ρωτάτε γιατί οι διαδικασίες στην υπόθεση Ζίμενς άρχισαν να τρέχουν τώρα- τρεις εβδομάδες πριν από τις εκλογές- και όχι πριν από πέντε ή έξι μήνες θα σας γελάσω.

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ στο ΠΑΣΟΚ λένε ότι μεγάλος αντίπαλός τους στη μάχη του Ιουνίου δεν είναι η Ν.Δ., αλλά η αποχή. Και εξηγούν ότι το μέγεθος της διαφοράς τους με τη Ν.Δ. συναρτάται άμεσα με το ποσοστό της αποχής. Έτσι η καμπάνια τους έχει στόχο να πείσει τους ψηφοφόρους να προσέλθουν στην κάλπη, ενώ ο κ. Γ. Παπανδρέου δήλωσε χθες ότι «το μήνυμα που στέλνει στους πολίτες είναι μήνυμα συμμετοχής και κινητοποίησης».

ΣΤΗ Ν.Δ. κορυφαία στελέχη και βουλευτές ζουν στον αστερισμό των δημοσκοπήσεων. Περιμένουν κάθε μέρα που περνά νέες δημοσκοπήσεις που να δείχνουν ότι η ψαλίδα έκλεισε έστω λίγο και ότι αυξήθηκε η συσπείρωση του κόμματος, αλλά μέχρι τώρα τα καλά μαντάτα που περιμένει η Ρηγίλλης δεν έχουν φθάσει. Έτσι ηγεσία και στελέχη ανεβάζουν τους τόνους και συντηρούν το κλίμα πόλωσης, ώστε να πείσουν την ύστατη ώρα τους ψηφοφόρους της Ν.Δ. να προσέλθουν στην κάλπη.

ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ, όσοι επιμένουν ότι στην οικονομική κρίση θα πληρώσουν το μάρμαρο οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι προφανώς έχουν δίκιο. Μετά τις ελαστικές σχέσεις εργασίας που οδηγούν σε μισθούς- φιλοδωρήματα, τώρα παγώνουν και οι επικουρικές συντάξεις. Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο συνταξιούχοι, που τα βγάζουν πέρα με δυσκολία, φέτος δεν θα πάρουν ούτε ένα ευρώ αύξηση. Οι νέοι έμμεσοι φόροι όμως έρχονται, και μάλιστα σύντομα, για να γονατίσουν ακόμη περισσότερο τους οικονομικά ασθενέστερους, για τους οποίους όλοι κόπτονται στα προεκλογικά μπαλκόνια.

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “