Παραγγέλνουν κι άλλους παπαγάλους

Νέα παπαγαλάκια σε… λίγο προαναγγέλλει η Ν.Δ. Και ετοιμάζει πυρετωδώς νέα σποτ με τους «πράσινους παπαγάλους» να τρομάζουν τους πολίτες και για άλλα θέματα της οικονομίας, της αγοράς και της καθημερινότητας.

Oι επιτελείς της Ρηγίλλης είναι ενθουσιασμένοι με το αμφιλεγόμενο σποτ παρ΄ ότι μέχρι στιγμής οι παπαγάλοι δεν κατάφεραν να κλείσουν την ψαλίδα και να συσπειρώσουν τους οπαδούς της Ν.Δ., ενώ κάποιοι φοβούνται ότι το σποτ μπορεί να γυρίσει και μπούμερανγκ.

Κομματικά στελέχη και υπουργοί πάντως μιλούν για «επικοινωνιακή επιτυχία» και λένε ότι κέρδισαν τις εντυπώσεις το πρώτο δεκαήμερο της προεκλογικής περιόδου. «Ταρακουνήσαμε τους αδιάφορους ψηφοφόρους, αφού όλοι- ο καθένας με τον τρόπο του- μιλούν γι΄ αυτό. Μέχρι και τα συνθήματα του ΠΑΣΟΚ χθες στη συγκέντρωση της Λαμίας είχαν θέμα τον παπαγάλο. Αυτό σημαίνει ότι ο στόχος μας έχει επιτευχθεί. Τα μηνύματα που περνάμε τους απασχολούν».

Η δεύτερη… διαφημιστική επιδρομή της Ν.Δ., που άρχισε ήδη, φέρνει σε πρώτο πλάνο τον Πρωθυπουργό. «Ειναι το δυνατό μας όπλο ο Καραμανλής και πρέπει αυτό να το θυμίσουμε στους πολίτες με όλους τους τρόπους. Να θυμίσουμε τη στάση στο όνομα των Σκοπίων και τους χειρισμούς του στην οικονομική κρίση», υποστηρίζει κορυφαίος υπουργός και προσθέτει: «Οι ψηφοφόροι της Ν.Δ. έχουν συναισθηματική σχέση με τον Καραμανλή. Επομένως μόνον ο ίδιος μπορεί να τους πείσει να προσπεράσουν τις πικρίες τους και να προσέλθουν στην κάλπη».

Πάντως το επικοινωνιακό επιτελείο της Ν.Δ. ετοιμάζει πυρετωδώς τον νέο κύκλο των παπαγάλων. «Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα καταφέρουμε στο τέλος να αυξήσουμε έστω λίγο τη συσπείρωση του κόμματος και να μειώσουμε τη διαφορά», λέει κομματικό στέλεχος και υποστηρίζει- όπως οι περισσότεροι στο κόμμα του- ότι «θα δικαιωθούν οι δημοσκόποι που βλέπουν την διάφορα να είναι κάτω από 3 μονάδες». Την ίδια ώρα έχει ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ για την τηλεοπτική διαφήμιση συνολικά. Στελέχη της Ρηγίλλης αφήνουν να διαρρεύσει ότι ετοιμάζουν σποτ με τις κακές στιγμές του κ. Γ. Παπανδρέου, το οποίο θα βγάλουν στον αέρα εάν η Ιπποκράτους κυκλοφορήσει σποτ με φράσεις που έχει πει ο Πρωθυπουργός για το Βατοπέδι, τα ομόλογα και τα άλλα καυτά θέματα.

Ένα ακόμη σποτ που ετοιμάζει το επιτελείο της Ν.Δ. προορίζεται να απαντήσει στο επίμαχο σύνθημα του ΠΑΣΟΚ περί «σοσιαλισμού ή βαρβαρότητας». Στη Ν.Δ. εκτιμούν ότι βρήκαν ένα ακόμη όπλο. «Οι οπαδοί μας, όσο πικραμένοι και να είναι, όταν ακούνε τον αντίπαλο να τους αποκαλεί βαρβάρους, θυμώνουν. Ε, αυτό θα το αξιοποιήσουμε», λέει στέλεχος του σκληρού κομματικού πυρήνα της Ν.Δ. Τονίζει μάλιστα ότι αυτός είναι ο λόγος για τον οποίον ο Κ. Καραμανλής καθημερινά επιτίθεται στον Γιώργο Παπανδρέου γι΄ αυτήν την έκφραση και κάθε μέρα αυτή η επίθεση θα κλιμακώνεται. Παράλληλα ο κ. Καραμανλής βγάζει στην πρώτη γραμμή όλα τα προβεβλημένα στελέχη του κόμματός του. Η αρχή έγινε στη Λάρισα με τον κ. Γιώργο Σουφλιά το οποίον ανέβασε στην εξέδρα δίπλα του. Μια τακτική την οποία, όπως λένε στελέχη του κόμματος, δεν συνήθιζε μέχρι σήμερα. «Σουφλιάς, Μπακογιάννη, Παυλόπουλος, Σαμαράς, Αβραμόπουλος και Μεϊμαράκης βγαίνουν μπροστά σε συγκεντρώσεις και τηλεοπτικές εμφανίσεις. Το κάθε ένα από τα γνωστά στελέχη απευθύνεται σε ένα κομμάτι ψηφοφόρων. Και αυτήν τη φορά τους χρειαζόμαστε όλους».

ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ Ν.Δ.

μιλούν για «επικοινωνιακή επιτυχία» και λένε ότι κέρδισαν τις εντυπώσεις το πρώτο δεκαήμερο της προεκλογικής περιόδου

Αποδοκίμασαν βουλευτές

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ με τους αγρότες της Παλαιόχωρας και της Κουντούρας που τους αποδοκίμασαν βρέθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου οι Χανιώτες βουλευτές της Ν.Δ. και ο βουλευτής Αθηνών Κ. Μητσοτάκης. Αγρότες της περιοχής παραβρέθηκαν στην πολιτική εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας εν όψει των ευρωεκλογών και δεν δίστασαν να προχωρήσουν σε έντονες αποδοκιμασίες εις βάρος των πολιτικών όταν οι τελευταίοι δεν θέλησαν να ανοίξουν διάλογο μαζί τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αγρότες είχαν ενημερώσει τους βουλευτές της Ν.Δ. και ειδικότερα τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών κ. Χρήστο Μαρκογιαννάκη ότι επιθυμούσαν να παρέμβουν στην εκδήλωση και να ανοίξουν διάλογο για τα κρίσιμα ζητήματα του αγροτικού χώρου. Από μεριάς της Ν.Δ. επισημάνθηκε πως ήταν καλοδεχούμενοι, ωστόσο το βράδυ του Σαββάτου στην Παλαιόχωρα και έξω από το πολιτιστικό κέντρο όπου γινόταν η εκδήλωση βρίσκονταν ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις. Μάλιστα, σύμφωνα με αγρότες οι αστυνομικοί δεν επέτρεπαν την είσοδο σε ορισμένους από αυτούς- με την αιτιολογία ότι είχαν πάει για να προκαλέσουν- με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση και να δημιουργηθεί κίνδυνος για σοβαρά επεισόδια. Με την παρέμβαση ανθρώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης τα πνεύματα ηρέμησαν και τελικά η είσοδος επετράπη σε όλους.

Μετά το τέλος μιας τοποθέτησης του κ. Μαρκογιαννάκη, κάποιος μέσα στην αίθουσα αποδοκίμασε. Το περιστατικό ενόχλησε τον αναπληρωτή υπουργό που ανακοίνωσε πως θα αποχωρήσει, με αποτέλεσμα να αρχίσει μια συνεχής αποδοκιμασία των παρευρισκόμενων στελεχών της Ν.Δ.

Από 2,8 έως 6 άνοιξε η ψαλίδα

ΣΤΑΘΕΡΟ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ του ΠΑΣΟΚ έναντι της Ν.Δ., με διαφορά που κυμαίνεται από 2,8 έως 6 μονάδες, για τις ευρωεκλογές καταγράφουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Τη μεγαλύτερη διαφορά ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα δίνει η δημοσκόπηση Ρublic Ιssue για την «Καθημερινή της Κυριακής», σύμφωνα με την οποία η ψαλίδα ΠΑΣΟΚ- Ν.Δ. ανοίγει και διαμορφώνεται στις 6 μονάδες, με το ΠΑΣΟΚ να συγκεντρώνει το 34% των προτιμήσεων έναντι 28% της Ν.Δ. Το 81% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θα προσέλθει στις κάλπες στις 7 Ιουνίου, αν και το 10,5% παραμένει αναποφάσιστο, ενώ το 30% δηλώνει ότι θα ψηφίσει διαφορετικό κόμμα από αυτό που ψηφίζει στις εθνικές εκλογές.

Τη χαμηλότερη διαφορά ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. δείχνει η δημοσκόπηση της ΜRΒ για τον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής», σύμφωνα με την οποία το άνοιγμα της ψαλίδας κλείνει στις 2,8 μονάδες, με το ΠΑΣΟΚ να συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου 29,2% και τη Ν.Δ. 26,4%. Στις συσπειρώσεις των ψηφοφόρων το ΠΑΣΟΚ έχει φθάσει το 77,5%, ενώ η Ν.Δ. βρίσκεται στο 68,5%.

Ανάμεσα στις δύο προηγούμενες δημοσκοπήσεις βρίσκονται τα αποτελέσματα της ΚΑΠΑ Research για τον «Αγγελιοφόρο της Κυριακής», σύμφωνα με την οποία το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 3,1 μονάδες. Αναλυτικά, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει ποσοστό 31,5% έναντι 28,4% της Ν.Δ., ενώ οι Οικολόγοι Πράσινοι συγκεντρώνουν 8,1%! Σύμφωνα με αυτή τη δημοσκόπηση, το άθροισμα των ποσοστών των δύο μεγάλων κομμάτων μετά βίας φθάνει το 60%, ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων παραμένει στο 12,7%.

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “