Πάλι δεν ήξερε ο Καραμανλής...

Με σκάνδαλα άρχισε η προεκλογική περίοδος και με σκάνδαλα θα κλείσει. Παρότι και τα δύο μεγάλα κόμματα, για διαφορετικούς λόγους το καθένα, δεν ήθελαν αυτή την ώρα να ανοίξει ξανά το απόστημα της Ζίμενς, η πραγματικότητα ξεπέρασε τους σχεδιασμούς. 
Η «απόδραση» του Χρήστου Καραβέλασημαντικού κρίκου στην αλυσίδα της μίζας- έχει προκαλέσει μεγάλη ενδοκυβερνητική κόντρα ανάμεσα στην υπουργό Εξωτερικών και τον υπουργό Δικαιοσύνης. Η Ντόρα Μπακογιάννη απέδωσε στη γραφειοκρατία την καθυστέρηση στην ενημέρωση για τη φυγή του «υπόπτου» και διέταξε διοικητικό έλεγχο, αναλαμβάνοντας πάντως την πολιτική ευθύνη για την καθυστέρηση.

ΟΣΟ ΓΙΑ τον Πρωθυπουργό, είπε ότι ουδέποτε ενημερώθηκε για τις ύποπτες κινήσεις του φυγάδα το Μέγαρο Μαξίμου επειδή δεν ενημερώνεται για τις τρέχουσες υποθέσεις! Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε πάντως ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος σε δύο συνεντεύξεις στο Μega και στον Αntenna κατηγόρησε τον κ. Κ. Καραμανλή ότι υπέστειλε σύντομα τη σημαία του αγώνα κατά της διαφθοράς και ότι η κυβέρνηση εκβιάζεται από τους φυγόδικους και τους κατηγορουμένους για το σκάνδαλο της Ζίμενς. Ενώ η πολιτική αντιπαράθεση για τις ευρωεκλογές φτάνει στην τελική ευθεία, το άνοιγμα της ψαλίδας ΠΑΣΟΚ- Ν.Δ. παραμένει γύρω στις 4 ποσοστιαίες μονάδες υπέρ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ετοιμάζεται να νομιμοποιήσει την κουτοπονηριά των εργολάβων, τους περίφημους ημιυπαίθριους, δήθεν για να βρει νέα έσοδα. Οι επιστήμονες προειδοποιούν όμως όσους βάφτισαν δωμάτια τις βεράντες ότι θα τα πληρώνουν ακριβά χειμώνα- καλοκαίρι. Και αυτό γιατί όταν κλείνεις τους ημιυπαίθριους χώρους τα κτίρια επιβαρύνονται ενεργειακά, με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και για ψύξη και για θέρμανση.

ΚΑΙ ΜΙΑ που ο λόγος για πράσινα κτίρια, η κυβέρνηση από χθες επιδοτεί τα πράσινα κλιματιστικά, που επιβαρύνουν λιγότερο το περιβάλλον, με ποσό μέχρι 500 ευρώ. Θα πείτε πού είναι το κακό; Το μέτρο είναι πολύ καλό, μόνο που εντάσσεται στις προεκλογικές παροχές της κυβέρνησης αφού ανακοινώνεται έξι μέρες προτού ανοίξουν οι κάλπες.

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “