Το μαρτύριο της σταγόνας

Όσοι λένε ότι τα έχουν δει όλα στην πολιτική, υπερβάλλουν. Πάντα υπάρχει κάτι καινούργιο να μάθεις και να δεις, όπως η κίνηση του Γιάννη Μανώλη ο οποίος έκλεισε… ραντεβού με το Μαξίμου για την παραίτηση που θα υποβάλει την 9η Σεπτεμβρίου!

Με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό σέρνει στην κυβέρνηση και το κόμμα του τα εξ αμάξης για το Βατοπέδι και τη Ζίμενς και προαναγγέλλει την αποβίβασή του από το κυβερνητικό τρένο σε… τρεις μήνες. Γιατί δεν φεύγει από τώρα; Θα σας γελάσω αλλά δεν έχει και τόση σημασία. Η ουσία είναι ότι ο κ. Γιάννης Μανώλης προεξοφλεί με τον τρόπο του την ήττα της Ν.Δ., ενώ δίνει τροφή στη φημολογία ότι ο κ. Καραμανλής θα αναγκαστεί από την πίεση που δέχεται μέσα και έξω από το κόμμα του να πάει σε εκλογές το φθινόπωρο.

ΟΙ ΜΕΤΑΣΕΙΣΜΟΙ της ήττας δεν χτυπούν όμως μόνο τη Ν.Δ. αλλά και τον άλλο μεγάλο χαμένο των ευρωεκλογών, τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέκος Αλαβάνος με τον τρόπο που άδειασε το πολιτικό του παιδί, τον Αλέξη Τσίπρα, επιβεβαίωσε όλα όσα λέγονται και γράφονται μήνες τώρα για τις πολύ κακές σχέσεις των δύο ανδρών. Αυτή η βεντέτα- που κανείς δεν είναι σε θέση να ξέρει τα πραγματικά αίτια που τη δημιούργησαν- θα συνεχιστεί. Και αυτό γιατί παρ΄ ότι και οι δύο φροντίζουν στην αντιπαράθεση να δώσουν χαρακτήρα πολιτικό, είναι προφανές ότι το θέμα είναι και προσωπικό και επομένως πιο δύσκολο. Παλιά στελέχη του Συνασπισμού στοιχηματίζουν ότι ο Αλέκος Αλαβάνος έχει μετανιώσει που παρέδωσε την ηγεσία. Λένε μάλιστα ότι η απάντησή του όταν ρωτήθηκε χθες γι΄ αυτό, ήταν αποκαλυπτική και πάγωσε πολλούς στην Κουμουνδούρου.

ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ τώρα η νέα μόδα είναι το κόψιμο του καπνίσματος. Δεν είναι λίγοι μάλιστα αυτοί που έχουν αποφασίσει τα πετάξουν οριστικά το πακέτο από την 1η Ιουλίου και ζητούν τη βοήθεια των ειδικών. Οι πιέσεις ωστόσο των καταστηματαρχών και των καπνιστών προς το υπουργείο Υγείας συνεχίζονται με αποτέλεσμα να ανοίγουν διαρκώς νέα παράθυρα στον νόμο της απαγόρευσης.

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “