Έπιασαν στον ύπνο την Αντιτρομοκρατική

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία πιάστηκε για μια ακόμη φορά στον ύπνο. Δεν πήρε τοις μετρητοίς και όσο σοβαρά έπρεπε τις προκηρύξεις της νέας και αποφασισμένης οργάνωσης Σέχτα Επαναστατών, η οποία ουσιαστικά είχε προαναγγείλει τον θάνατο αστυνομικού.

Oι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. δεν φτάνει που δεν ξέρουν τη δουλειά τους, δεν ακούνε και αυτούς που ξέρουν κάτι περισσότερο. Όπως έγινε με τη Σκότλαντ Γιαρντ, που δεν ξέρω εάν καλώς ή κακώς κάθε τρεις και λίγο έρχεται, αλλά πάντως μια που την καλούν, ας πάρουν τουλάχιστον σοβαρά τις υποδείξεις της. Οι Βρετανοί αξιωματικοί την τελευταία φορά που εκλήθησαν με τιμές στην Αθήνα ήρθαν αντιμέτωποι με την εχθρική στάση των Ελλήνων συναδέλφων τους και η « συνεργασία» κράτησε μόλις τρεις μέρες. Σε κάθε περίπτωση ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι και απαιτούνται άμεσες και δραστικές κινήσεις. Ποιες θα είναι αυτές; Οι πολίτες εκλέγουν κυβερνήσεις για να δίνουν λύσεις.

ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ατζέντα τώρα την κυβέρνηση έχει καταλάβει νέο κύμα εσωστρέφειας. Ο Γιάννης Μανώλης ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, το οποίο όμως ήταν έτσι και αλλιώς γεμάτο. Πώς αντιδρά το Μαξίμου; Με σιωπή. Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι πρωτοβουλίες σύντομα δεν πρόκειται να αναληφθούν. Εάν ρωτάτε εάν υπάρχουν πολλές επιλογές για κινήσεις στη σκακιέρα του Πρωθυπουργού, η απάντηση είναι όχι.

ΑΝΤΙΘΕΤΑ στον ΣΥΡΙΖΑ δρομολογούνται ραγδαίες εξελίξεις με την απόφαση του κ. Αλέκου Αλαβάνου να παραιτηθεί από παντός είδους αξιώματα. Εάν αυτό συμβεί, θα είναι η δεύτερη έκπληξη του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε ενάμιση χρόνο, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας αναλαμβάνει απαλλαγμένος από κηδεμονίες το τιμόνι του κόμματος. Έτσι στις επόμενες εκλογές θα έχει μετρηθεί με τον εαυτό του και σε εκείνες θα κριθεί πραγματικά.
ΑΛΛΑ ΚΑΙ το χρηματιστήριο έπειτα από μερικές ανάσες βούλιαξε ξανά. Αρκούσε μια κίνηση της Εθνικής Τράπεζας για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου για να χάσει το χρηματιστήριο 10 μονάδες σε δύο μέρες, καθώς οι επενδυτές ξεπούλησαν τις μετοχές τους συμπαρασύροντας στο κόκκινο όλους τους χρηματιστηριακούς δείκτες.

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “