Αντώναρος όπως ... Ρουσόπουλος

Η ιστορία επαναλαμβάνεται μόνον ως φάρσα και αυτό η κυβέρνηση δείχνει να το αγνοεί. Διαφορετικά δεν μπορεί να εξηγήσει κανείς πώς δύο χρόνια μετά τη μεγάλη καταστροφή της Ηλείας με 70 νεκρούς, οι αρμόδιοι εξαγγέλλουν τώρα αυτά που θα έπρεπε να είχαν κάνει από το 2007 για να ρίξουν στάχτη στα μάτια των πολιτών που βρίσκονται σε κατάσταση σοκ.
Έτσι λοιπόν, σαν να μην πέρασε μια μέρα, χθες είδαμε να παίζεται το ίδιο παλιό έργο. Η μόνη αλλαγή ήταν ότι στη  θέση του Θόδωρου Ρουσόπουλου αυτήν τη φορά ήταν ο Βαγγέλης Αντώναρος, ο οποίος συνέχισε να μοιράζει χρήματα στους πληγέντες  για να ξαναχτίσουν ή να επισκευάσουν τα καμένα σπίτια τους.

ΠΑΝΤΩΣ ύστερα από κάθε καταστροφή θυμούνται όλοι τα αυτονόητα. Κορυφαίο παράδειγμα είναι το σκάνδαλο διαρκείας με την ενοικίαση των εναέριων πυροσβεστικών μέσων.  Τριάντα εκατ. ευρώ ξοδεύει η χώρα κάθε χρόνο για τα ελικόπτερα ενώ με το ίδιο ακριβώς πόσο η Πυροσβεστική θα μπορούσε να αγοράσει  10 δικά της ελικόπτερα και να διαθέτει έναν δικό της μεγάλο στόλο.

ΤΟ ΠΑΣΟΚ πέρασε χθες σε μετωπική επίθεση κατά της κυβέρνησης και έστρεψε τα πυρά  κατά του Κώστα Καραμανλή τον οποίο στοχοποιεί ως κύριο υπεύθυνο για τις μεγάλες καταστροφές. Για πρώτη φορά μάλιστα η Ιπποκράτους δεν ζητά μεμονωμένες παραιτήσεις υπουργών αλλά ζητεί την άμεση προσφυγή στις  κάλπες προκειμένου να αλλάξει ο πολιτικός χάρτης της χώρας.

ΥΣΤΕΡΑ από αυτά, κάθε φορά που ξεσπούν  πυρκαγιές μόνο μια βροχή μπορεί να μας σώσει, σαν αυτήν τη μεγάλη- «πολυκύτταρη» τη  λένε οι ειδικοί- καταιγίδα που έπνιξε χθες τη  Θεσσαλονίκη. Οι δρόμοι από τον μεγάλο όγκο  νερού έγιναν ποτάμια ενώ το εντυπωσιακόκαι πρωτόγνωρο- αυτής της κακοκαιρίας είναι ότι μέσα σε 3 ώρες έπεσαν 20.000 κεραυνοί!

ΚΑΙ ΝΑ ΗΤΑΝ μόνον αυτοί οι κεραυνοί, μικρό  το κακό. Φυσικό φαινόμενο ήταν και πέρασε.  Οι πραγματικοί κεραυνοί ήρθαν από τον υπουργό Οικονομίας κ. Γ. Παπαθανασίου, ο οποίος παραδέχθηκε χθες τον πλήρη εκτροχιασμό της οικονομίας και προανήγγειλε νέο πακέτο σκληρών μέτρων. Το επιχείρημα είναι ότι  η οικονομική κρίση μπορεί να άργησε δήθεν να  χτυπήσει την πόρτα μας αλλά τώρα είναι εδώ.

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “