Καραμπόλες υπουργών μετά τις φωτιές

Ασφυκτικές πιέσεις στον Πρωθυπουργό ασκούν οι βαρόνοι του κόμματος να προχωρήσει σε αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα το αργότερο μέχρι την Κυριακή και σε κάθε περίπτωση πριν από τις 5 Σεπτεμβρίου, οπότε θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη.
«Πρόεδρε, κάνε κάτι», είναι η μονότονη σύσταση που δέχεται ο κ. Κ.  Καραμανλής από όλους τους κορυφαίους υπουργούς, οι οποίοι ωστόσο εισηγούνται αλλαγές κομμένες και ραμμένες  στα μέτρα τους.

ΟΛΟΙ ΘΕΩΡΟΥΝ εαυτούς αμετακίνητους  και διακινούν σενάρια για την αντικατάσταση συναδέλφων τους, προκειμένου, όπως υποστηρίζουν, να αλλάξει η εικόνα της κυβέρνησης. Και επειδή ο αδύναμος κρίκος είναι πάντα ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, οι  περισσότεροι πετροβολούν τον κ. Β. Αντώναρο με πρώτο τον Γεράσιμο Γιακουμάτο. Ο  πρώην υπουργός, όταν άκουσε το όνομα του  εκπροσώπου, «έφτυσε στον κόρφο του» ενώπιον των τηλεθεατών του Μega. Εάν ο κ.  Καραμανλής, πάντως, υιοθετήσει τις εισηγήσεις των υπουργών του, έχει ελάχιστα περιθώρια να κινηθεί, γι΄ αυτό αρκετοί πιστεύουν ότι είναι πιθανό να αναβάλει ή και να ματαιώσει τα σχέδιά του για ανασχηματισμό.  Η ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ της κυβέρνησης με το  ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις πυρκαγιές γίνεται κάθε μέρα και πιο σκληρή. Ο εκπρόσωπος της  κυβέρνησης κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι έχει  μέσα του τον λαϊκισμό, για να του απαντήσει ο Γ. Παπακωσταντίνου ότι εκπροσωπεί  την κυβέρνηση της φαυλότητας, της ανικανότητας και της αναλγησίας. Είναι προφανές ότι το φθινόπωρο θα είναι πολύ θερμό  και οι δύο αρχηγοί θα δώσουν το σύνθημα  στους κομματικούς στρατούς για επίθεση με  τις εμφανίσεις τους στη Θεσσαλονίκη.

ΣΕ ΚΑΘΕ περίπτωση η πολιτική αντιπαράθεση έχει πάρει τον δρόμο της και αργά ή  γρήγορα θα υπάρξει εξέλιξη και θα αλλάξει  το τοπίο είτε με ανασχηματισμό είτε με εκλογές. Αυτό που για πολλά χρόνια δεν θα  αλλάξει είναι το τοπίο της Πάρνηθας. Τα χιλιάδες στρέμματα που κάηκαν την περασμένη  εβδομάδα στην Αττική θα παραμείνουν καμένα για πολλά χρόνια παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων. Απόδειξη; Η Πάρνηθα  παραμένει γυμνή δύο χρόνια μετά την καταστροφική πυρκαγιά που αποτέφρωσε 50.000 στρέμματα του Εθνικού Δρυμού.

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “