Γύρω γύρω όλοι και στη μέση... κάλπες

Όποιος σχεδιάζει να στοιχηματίσει αυτή την ώρα για την επόμενη κίνηση Καραμανλή πρέπει να του αρέσει πολύ ο τζόγος. Το εκκρεμές στο Μέγαρο Μαξίμου πάει και έρχεται ανάμεσα στον ανασχηματισμό και τις εκλογές και πριν από την ερχόμενη εβδομάδα δεν πρόκειται να ισορροπήσει.

Αρκετοί υπουργοί- με πρώτο τον Γιώργο  Σουφλιά- ζητούν εκλογές, άλλοι υπουργοί  ζητούν ανασχηματισμό και κάποιοι θέλουν και τα δύο: δηλαδή αλλαγή των κορυφαίων υπουργών και άμεση προσφυγή στις κάλπες. Μέσα σ΄ αυτή την… ανεμοδούρα οι υπουργοί  αδειάζουν συρτάρια και τακτοποιούν εκκρεμότητες, ενώ οι βουλευτές τρέχουν πανικόβλητοι  στις εκλογικές τους περιφέρειες για να σώσουν  την έδρα τους. Τη φημολογία για προσφυγή στις  κάλπες ενίσχυσε και το προεκλογικό πριμ Σουφλιά για την απόσυρση 730.000 παλιών Ι.Χ. με  την καθιέρωση πράσινου δακτυλίου.

ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ υπάρχει αισιοδοξία και βεβαιότητα (λόγω και δημοσκοπήσεων που έχει η  Ιπποκράτους στα χέρια της) ότι όποτε και εάν  γίνουν εκλογές θα τις κερδίσουν. Τα στελέχη  της Ιπποκράτους ξορκίζουν τις προτάσεις παραγόντων της αγοράς που ζητούν συγκυβέρνηση των δύο μεγάλων κομμάτων και δηλώνουν ότι οι πολίτες θα δώσουν τη δυνατότητα  στον Γιώργο Παπανδρέου να σχηματίσει με άνεση αυτοδύναμη κυβέρνηση.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζει να βρίσκεται στο προσκήνιο με συνεχή αρνητικά γεγονότα που διευρύνουν το κλίμα εσωστρέφειας. Κι ενώ συνεχίζονται οι αντιδράσεις στελεχών για τη νέα ειρωνική δήλωση Αλαβάνου σχετικά με την πρόταση Τσίπρα περί έκτακτου  συνεδρίου («ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι φυτό εσωτερικού χώρου»), χθες συνεδρίασε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος και «αθώωσε» τον  βουλευτή Περικλή Κοροβέση.

ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ, με αλλαγές στην υποβολή  δηλώσεων πόθεν έσχες των βουλευτών που δεν  ανατρέπουν ιδιαιτέρως το σημερινό καθεστώς  επιχειρεί η κυβέρνηση να πείσει ότι καταδικάζει συμπεριφορές βουλευτών της Ν.Δ. που έχουν προκαλέσει τους πολίτες και έχουν τραυματίσει την αξιοπιστία του πολιτικού κόσμου.  Στο εξής λοιπόν οι βουλευτές και οι σύζυγοί  τους δεν θα μπορούν να παίζουν στο χρηματιστήριο, δεν θα μπορούν να διαθέτουν οφσόρ εταιρείες, ενώ αμέσως μόλις εκλέγονται θα καταθέτουν λεπτομερή δήλωση με τα περιουσιακά τους στοιχεία και θα εξηγούν πώς τα απέκτησαν

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “