Τι επιδιώκουν

Εντάξει, το πιάσαμε το υπονοούμενο. Ο Γιώργος Σουφλιάς δεν άφησε χθες περιθώρια για παρερμηνείες και  εκπλήξεις σε κανέναν. Κλείδωσε τις κάλπες για τον Οκτώβριο και είπε ότι αυτό υπαγορεύει το συμφέρον του τόπου. Μέχρι εδώ καλά. Ουδείς αμφισβητεί άλλωστε τις  καλές προθέσεις και τη φιλοπατρία του υπουργού.

Προκύπτουν, όμως, σοβαρά ερωτηματικά όσον αφορά  πραγματικό λόγο για τον οποίον σχεδιάζονται αυτές οι εκλογές. Η επίσημη δικαιολογία- εφόσον τελικά  γίνουν- θα είναι ότι ευθύνεται το  ΠΑΣΟΚ που δεν συναινεί για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, επομένως η  χώρα δεν μπορεί να κινείται χωρίς  πυξίδα σε προεκλογικούς ρυθμούς  επί 5 μήνες.

Εάν υποθέσουμε όμως ότι στις εκλογές με τον νόμο Σκανδαλίδη δεν  προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση,  όπως ελπίζει η Ν.Δ., τότε τα πράγματα θα είναι χειρότερα καθώς μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου οπότε θα γίνουν  οι δεύτερες εκλογές με νόμο Παυλόπουλου, η ακυβερνησία θα είναι πλήρης και ο προϋπολογισμός θα τιναχθεί στον αέρα. Αυτό το γεγονός και μόνο ακυρώνει  το επιχείρημα ότι εκλογές θα γίνουν για το καλό του τόπου. Θα γίνουν για το καλό της Ν.Δ. και των πρωταγωνιστών της που επιδιώκουν μια ελεγχόμενη και διαχειρίσιμη ήττα.

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “