Ενορχηστρωμένη επίθεση λάσπης εναντίον του Γ. Παπανδρέου

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ λάσπης κατά του  Γιώργου Παπανδρέου έχει αρχίσει από στελέχη της Ρηγίλλης, βουλευτές και θερμοκέφαλους ψηφοφόρους του κόμματος με κατηγορίες ότι δήθεν θα κάνει όλα τα χατίρια  των Αμερικανών όταν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

Η επίθεση άρχισε το βράδυ Κυριακής στην προεκλογική συγκέντρωση του Πρωθυπουργού στα Ιωάννινα. Με  πρόσχημα όσα είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας του αγωγού Μπουργκάς  – Αλεξανδρούπολης, οι οπαδοί  της Ν.Δ. φώναζαν το σύνθημα: «Πρόεδρε πρόεδρε σε παρακαλώ, διώξε τον Γιώργο, τον  Γιώργο τον Αμερικανό». Ο Κ.  Καραμανλής απάντησε ότι δεν  χρειάζονται αυτά και προέτρεψε τους ψηφοφόρους να  σηκώσουν ψηλά την ελληνική  σημαία. Εκείνοι όμως συνέχισαν με παρόμοια συνθήματα.  Ο Π. Καμμένος
Η λάσπη πέρασε από τις  πλατείες στα μικρόφωνα. Πρώτος πήρε τη σκυτάλη ο υφυπουργός κ. Πάνος Καμμένος,  ο οποίος μιλώντας χθες στο  ραδιόφωνο Σίτι, αφού δήλωσε αντιαμερικανός, είπε με έμφαση: «Ο κ. Παπανδρέου λέει ότι θέλει να επαναδιαπραγματευθεί γιατί θέλει να  γίνει αρεστός δεν ξέρω σε ποιους φίλους του, στους φίλους  του μάλλον στο Χάρβαρντ που  είναι υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του  ΠΑΣΟΚ». Και όταν ρωτήθηκε  τι υπαινίσσεται για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, απάντησε:  «Να σας το πω ευθέως: Εγώ  δεν υπαινίσσομαι τίποτα, σας  το λέω ευθέως ότι οι επιλογές  τις οποίες κάνει, θέτουν τουλάχιστον σε νάρκη τις συμφωνίες τις γεωστρατηγικές,  τις οποίες έκανε η κυβέρνηση Καραμανλή και με τους Ρώσους για τον αγωγό και με τους  Κινέζους για το λιμάνι».

Κορυφαία στελέχη της Ν.Δ.  διαφωνούν μ΄ αυτή την τακτική, αρκετοί ωστόσο πιστεύουν ότι ο αντιαμερικανισμός  συσπειρώνει αυτή την ώρα τη  βάση της Ν.Δ. Σημειώνεται ότι με προεκλογικό της σποτ,  η Ν.Δ. αφήνει να εννοηθεί ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει… πρόβλημα με το στρατηγικό άνοιγμα προς τη Ρωσία,  ενώ αμφισβητεί ακόμη και για  τον πατριωτισμό του κ. Παπανδρέου!

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “