Ν.Δ.: Επιχείρηση τόνωσης ηθικού

ΕΝΕΣΕΙΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ στην αδιάφορη βάση του κόμματος τους επιχειρούν να κάνουν από χθες όλα τα κορυφαία στελέχη και οι υπουργοί της Ν.Δ. Η νέα εκστρατεία της Ρηγίλλης έχει ευθεία αναφορά στην τηλεμαχία των δύο αρχηγών, στην οποία όπως υποστηρίζουν οι «προπαγανδιστές» κυριάρχησε ο Κώστας Καραμανλής.
Από νωρίς χθες το πρωί, σε τηλεοράσεις, ραδιόφωνα, συγκεντρώσεις σε πλατείες και γειτονιές, όλοι οι νεοδημοκράτες μιλούν για «επικράτηση του υπεύθυνου ηγέτη Καραμανλή, που ξέρει να λέει σκληρές αλήθειες έναντι του Γιώργου Παπανδρέου που δεν γνωρίζει τα θέματα και μοιράζει αόριστες υποσχέσεις». Ενδεικτική της γραμμής τής Ν.Δ. είναι η συνέντευξη του Κωστή Χατζηδάκη στο ραδιόφωνο του Σίτυ. «Κάθε μέρα που περνάει βλέπω ότι το κλίμα αλλάζει ολοένα και περισσότερο. Πιστεύω ότι η τηλεόραση έχει μεγάλη δύναμη και η χθεσινή εικόνα ήταν καταλυτική εις βάρος του Γιώργου Παπανδρέου», είπε με έμφαση και πρόσθεσε: «Θεωρώ ότι η στρατηγική της αλήθειας θα μας δικαιώσει. Μας κάνει να πηγαίνουμε στις εκλογές με ψηλά το κεφάλι και τα λάθη μας τα δεχόμαστε σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ που δεν δέχεται ότι υπάρχει σκάνδαλο Χρηματιστηρίου. Και το έργο μας θα προβάλλουμε όλες αυτές τις μέρες», Την ίδια ώρα, τα στελέχη της Ν.Δ. διακινούν ξανά το σενάριο ότι η αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ δεν έχει ακόμη κριθεί. Υποστηρίζουν επίσης ότι ο κ. Κ. Καραμανλής πέτυχε να συσπειρώσει ένα μεγάλο μέρος της βάσης του, καθώς κατάφερε να απευθυνθεί στο συναίσθημά τους και να τους θυμίσει τον «παλιό Καραμανλή, που είχε την καθολική αποδοχή της παράταξης».
Όργιο φημών Υποστηρίζουν επίσης τα γαλάζια στελέχη ότι ο κ. Καραμανλής πέτυχε και άλλον έναν στόχο: προβλημάτισε τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους και είναι πιθανό να πάρει ένα μεγάλο μέρος από αυτήν την «πίτα»- σε κάθε περίπτωση μεγαλύτερο από εκείνο που προέβλεπαν οι δημοσκοπήσεις την περασμένη εβδομάδα. Αργά το βράδυ μάλιστα οργίασαν οι φήμες μεταξύ των γαλάζιων στελεχών για κρυφές δημοσκοπήσεις που βελτιώνουν την κατάσταση στη Ν.Δ. Πραγματική εικόνα για το τι συμβαίνει ακριβώς στη βάση του κόμματός της η Ρηγίλλης θα έχει τις προσεχείς τρεις ημέρες, όποτε θα ολοκληρωθούν οι έρευνες που έχουν παραγγελθεί.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ

Ενέσεις αισιοδοξίας στη βάση- Στελέχη διακινούν ξανά το σενάριο ότι η αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ δεν έχει ακόμη κριθεί

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “