Ο πήχυς είναι ψηλά

Το έχει το κάρμα του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη επτά χρόνια μετά την εξάρθρωση της 17Ν να μπαίνει στα σκοτεινά μονοπάτια της τρομοκρατίας πριν προλάβει να πάρει ανάσα και να ζεστάνει την υπουργική καρέκλα.

Η πρωτοφανής επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα της Αγίας Παρασκευής έριξε πολύ νωρίς τη νέα κυβέρνηση στα βαθιά νερά. Δεν έχει τη  μεγάλη πίστωση χρόνου που είχε η κυβέρνηση Καραμανλή το 2004.  Τότε επί μήνες όλα κυλούσαν ήρεμα και χαλαρά  και πανηγυρικά, ενώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες  δεν έσκασε ούτε γκαζάκι σε άδεια πλατεία.

Είναι προφανές ότι το πρώτο κρίσιμο τεστ για την  αποτελεσματικότητα της νέας κυβέρνησης κλήρωσε στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Ο υπουργός πρέπει να αποδείξει για δεύτερη φορά στην πολιτική  διαδρομή του ότι μπορεί να περάσει πάνω από τον  πήχυ τον οποίο έχει τοποθετήσει πολύ ψηλά η κοινωνία και για τον ίδιο και για την κυβέρνησή του. Όσοι περιμένουν πάντως συλλήψεις σήμερα- αύριο πρέπει να ξέρουν ότι σ΄ αυτού του είδους τις επιχειρήσεις η ικανότητα του υπουργού και η καλή επιλογή  των συνεργατών του δεν αρκούν. Χρειάζεται και πολλή τύχη

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “