Οι κόντρα ρόλοι

ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ στη Ν.Δ.  προσπαθώντας να κάνουν «μαντεψιές» για τους πολιτικούς προσανατολισμούς του Αντώνη Σαμαρά επιδίδονται σε παιχνίδια  αναλογικών κατανομών στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και στα στελέχη του κόμματος. Ο κανόνας  είναι «ποιος είναι τίνος, ποιος ανήκει σε ποιον και πόσο»  και το κυριότερο «πόσο βοήθησε  τον νέο πρόεδρο να  κερδίσει την  ηγεσία».

Προτείνω ένα παιχνίδι διαφορετικό στους  υπασπιστές της Ρηγίλλης που  σβήνουν- γράφουν με μαρκαδόρους και σφουγγάρια τους φίλους και εχθρούς του προέδρου.  Να βγουν από τη «στρούγκα» και  να βρουν τα κατάλληλα πρόσωπα που θα παίξουν τους «κόντρα» ρόλους απέναντι στα βασικά κυβερνητικά στελέχη. Μονο έτσι θα μάθουμε εάν η νέα  ηγετική ομάδα της Ν.Δ.- που  είναι σχεδόν ίδια με την παλιάέχει στην εποχή Σαμαρά να προτείνει κάτι καινούργιο για την αντιμετώπιση της κρίσης που η ίδια διαχειρίστηκε με το γνωστό  δραματικό τρόπο.

Παράδειγμα; Θα είχε ενδιαφέρον να ακούσουμε ένα εναλλακτικό φορολογικό σύστημα από  ένα συγκροτημένο στέλεχός της  που θα σταθεί στη Βουλή απέναντι στον Γιώργο Παπακωσταντίνου και θα πείσει τους πολίτες ότι τρεις μήνες μετά την ήττα της η Ν.Δ. βρήκε τη συνταγή  της επιτυχίας.

Άλλο παράδειγμα; Θα είχε ενδιαφέρον να δούμε ποιος και  με ποιον τρόπο θα χειριστεί όταν έρθει ώρα το Ασφαλιστικό  ή την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων και θα σταθεί απέναντι στον Ανδρέα Λοβέρδο εντός και εκτός Βουλής.  Το ενδιαφέρον στο παιχνίδι όμως θα κορυφωθεί όταν πέσουν  ξανά στο τραπέζι η λύση του Κυπριακού και η ονομασία των Σκοπίων. Σ΄ αυτή τη σκηνή αγνοούμε το σενάριο, αλλά ξέρουμε  τους πρωταγωνιστές. Το ηγετικό δίδυμο Σαμαρά- Αβραμόπουλου θα δώσει μαζί τη μάχη  κόντρα στον Πρωθυπουργό- με  την Ντόρα Μπακογιάννη σε ρόλο θεατή στα ορεινά της Βουλής.

Ένα είναι σίγουρο: το προσεχές  διάστημα δεν θα πλήξουμε ούτε στιγμή

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “