Ο Μπαρόζο στην κορνίζα

ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΚΟΣ κανόνας ζωής ότι ο κάθε άνθρωπος αποφασίζει πώς θέλει να του συμπεριφέρονται οι γύρω του. Και στη δουλειά και στην οικογένεια και στην παρέα του. Έτσι λοιπόν ό,τι και εάν λένε οι Ευρωπαίοι για την κατάντια των δημοσιονομικών μας έχουν δίκιο. Ακόμη και όταν υπερβάλλουν και γίνονται ισοπεδωτικοί, εμείς φταίμε. Τους παραμυθιά- σαμε επί πολλά χρόνια με τις λογιστικές αλχημείες που πασάραμε στις Βρυξέλλες και τώρα ήρθε η ώρα του λογαριασμού και της απαξιωτικής συμπεριφοράς.

Αυτό όμως είναι η μισή αλήθεια που βολεύει τους Γερμανο-Ολλανδούς που δήθεν δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους και τιμωρούν τα άτακτα, σπάταλα και άσωτα παιδιά. Για τους αξιωματούχους τους στις Βρυξέλλες έχουν να μας πουν τίποτα; Ήταν όλοι τους κουτόφραγκοι και τους εξαπάτησαν ο κ. Αλογοσκούφης και ο τετραπέρατος εντολοδόχος του κ. Κοντοπυράκης;

Και εάν αυτό συνέβη, γιατί επανεξέλεξαν τον κ. Μπαρόζο ως κομισάριο; Αυτός δεν είδε και δεν κατάλαβε τίποτα όταν πετούσε το 2007 με το ελικόπτερο στην Πελοπόννησο για να γίνει κορνίζα στην προεκλογική καμπάνια της Ν.Δ.; Μια καμπάνια που είχε ως κύριο σύνθημα ότι η κυβέρνηση Καραμανλή έσωσε την ελληνική οικονομία. Το παιχνίδι χάθηκε για τη χώρα μας εκείνη ακριβώς την περίοδο με ευθύνη και του προέδρου της Κομισιόν.

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “