Με τη φανέλα της Εθνικής μόνο ... εκτός έδρας

ΤΑΚΤΙΚΗ ΔΥΟ ταχυτήτων εγκαινιάζει ο Αντώνης Σαμαράς στον τρόπο που θα αντιπολιτεύεται στο εξής την κυβέρνηση. Στο εξωτερικό, όπως λένε οι επιτελείς του, θα συνεχίσει να φοράει τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος, στην Αθήνα όμως έδωσε εντολή χθες στους τομεάρχες του να αρχίσουν πυρ ομαδόν εναντίον της κυβέρνησης.

Η αρχή έγινε με σκληρή επίθεση κατά του κ. Μ. Χρυσοχοΐδη για την τρομοκρατία και την αύξηση της εγκληματικότητας. Ο εκπρόσωπος του κόμματος κ. Π. Παναγιωτόπουλος είπε ότι «ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεν μπορεί να είναι άλλο στο απυρόβλητο» και τόνισε με έμφαση:

«Να σταματήσει τα επικοινωνιακά παιχνίδια και να εστιάσει την προσοχή του στο έργο του».

Νωρίτερα ο κ. Αντ. Σαμαράς είχε καλέσει τους τομεάρχες, από τους οποίους ζήτησε σε αυστηρό τόνο αποτελεσματική αντιπολίτευση σε όλα τα επίπεδα. Σύμφωνα λοιπόν με νέες οδηγίες που έλαβαν οι τομεάρχες, θα παρακολουθούν καθημερινά το κυβερνητικό έργο και χωρίς καθυστέρηση θα επικρίνουν και θα καταγγέλλουν «τις αστοχίες», όπως τις χαρακτηρίζουν, υπουργών και κυβερνητικών αξιωματούχων. «Η περίοδος χάριτος κράτησε πολύ. Τώρα η κυβέρνηση θα έρθει αντιμέτωπη με τα προβλήματα της σκληρής καθημερινότητας των πολιτών που φέρνει η κρίση αλλά και οι δικές της επιλογές», λέει στέλεχος της Ρηγίλλης και παραδέχεται ότι η σκληρή στάση έχει ως κύριο στόχο τη συσπείρωση των οπαδών της Ν.Δ. οι οποίοι βλέπουν έκπληκτοι την κυβέρνηση να ανακοινώνει επώδυνα μέτρα και η αντιπολίτευση αντί να κερδίζει να χάνει.

Σκεπτικισμός 
Κορυφαία στελέχη της Ν.Δ. ωστόσο που δεν συμμετέχουν στον στενό κύκλο του προέδρου παρατηρούν με σκεπτικισμό τις κινήσεις της Ρηγίλλης και σχολιάζουν ότι η ηγετική ομάδα λειτουργεί με νευρικότητα κάτω από την πίεση των δημοσκοπήσεων και πρέπει να επιδείξει ψυχραιμία και υπομονή. «Όσο και εάν ανεβάσουμε αυτή την ώρα τους τόνους τα κέρδη μας θα είναι πενιχρά, ενώ κινδυνεύουμε να κατηγορηθούμε από σοβαρούς πολίτες για λαϊκισμό», λέει πρώην υπουργός και προσθέτει: «Πρέπει να κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι για να ξεχάσουν οι πολίτες τα έργα και τις ημέρες της γαλάζιας διακυβέρνησης». Το ίδιο στέλεχος, παρότι συμφωνεί με την τακτική του Σαμαρά να καλύψει τα εσωτερικά προβλήματα με πολιτικές πρωτοβουλίες εκτός και εντός Ελλάδος, εν τούτοις επισημαίνει: «Τα εσωτερικά προβλήματά μας είναι μεγάλα και υπαρκτά και εμφανή. Αυτή την ώρα κάτω από την ομπρέλα της Ν.Δ. λειτουργούν τρεις πολιτικές ομάδες που καθεμιά “διαβάζει” το δικό της Ευαγγέλιο. Έτσι η γραμμή της Ν.Δ. άλλοτε είναι θολή, άλλοτε ανύπαρκτη και άλλοτε μπερδεμένη».

Άλλο στέλεχος υποστηρίζει ότι όσο και εάν καλύψει η ηγεσία τα προβλήματά της κάτω από το χαλί, κάποια μέρα θα τα βρούμε μπροστά μας, όπως έχει συμβεί πολλές φορές στη Ν.Δ. και επί Μητσοτάκη και επί Έβερτ και επί Καραμανλή. Γι΄ αυτό είναι ανάγκη να λυθούν με θάρρος και αποφασιστικότητα τα οικογενειακά μας ζητήματα πριν ζητήσουμε από τους πολίτες να μας εμπιστευτούν ξανά».

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “