Κομματικά φροντιστήρια στους γαλάζιους βουλευτές

ΜΕ «ΣΚΟΝΑΚΙΑ» στην τσέπη στέλνει στην επαρχία για Πάσχα τους σαστισμένους βουλευτές της η Ν.Δ. προκειμένου να τους οπλίσει με επιχειρήματα, όταν θα βρεθούν απέναντι στους ψηφοφόρους τους και θα χρειαστεί να εξηγήσουν τι συνέβη την πενταετία που ήταν κυβέρνηση.

Είναι γεγονός ότι η πλειονότητα των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται σε πρωτοφανή αμηχανία. Η αδυναμία της Ρηγίλλης να ισορροπήσει ανάμεσα στο παρελθόν και στο παρόν του κόμματος οδηγεί στο περιθώριο τους νέους βουλευτές και τα μεσαία στελέχη, καθώς αποφεύγουν να πάρουν δημόσια θέση στα κρίσιμα θέματα. Δεν ισχύει βέβαια το ίδιο για τα προβεβλημένα στελέχη, διότι εκείνα μιλούν όποτε και όταν θέλουν, αλλά ο καθένας έχει την προσωπική του ατζέντα και τη δική του γραμμή. Άλλος υπερασπίζεται την πενταετία Καραμανλή, άλλος την αποκηρύσσει και άλλος προσπαθεί με τα… ναι μεν αλλά να πατήσει σε δυο βάρκες. Έτσι, η γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού αποφάσισε να μοιράσει σημειώματα με τις απαντήσεις σε όλους τους βουλευτές για να ξέρουν τι να λένε στους οργισμένους ψηφοφόρους τους και κυρίως να λένε όλοι τα ίδια.

Χωρίς εκπλήξεις 
Τα επιχειρήματα που υπάρχουν στα «σκονάκια» δεν κρύβουν εκπλήξεις.

Είναι του τύπου ότι η Ν.Δ. προεκλογικά είπε την αλήθεια ότι απαιτούνται μέτρα, ενώ το ΠΑΣΟΚ υποσχέθηκε λαγούς με πετραχήλια και με τις καθυστερήσεις της στη λήψη αποφάσεων οδήγησε τη χώρα στο μη περαιτέρω. Την ίδια ώρα ο Αντώνης Σαμαράς έθεσε χθες ο ίδιος σε εφαρμογή το σχέδιο για σκληρή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση σε θέματα καθημερινότητας και ασφάλειας. Επισκέφθηκε το Αστ. Τμήμα Πατησίων και αμέσως μετά εξαπέλυσε επίθεση: «Αθώοι άνθρωποι αντιμετωπίζουν εδώ ανάμεσά μας καθημερινά το δράμα της βίας. Είμαι εδώ για να συμπαρασταθώ στον κόσμο που βιώνει τη βία και την Αστυνομία που το παλεύει», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Όπως και στην οικονομία, έτσι και στην ασφάλεια του πολίτη, έχει σημάνει κόκκινος συναγερμός. Η κυβέρνηση πρέπει να αφήσει τις όποιες δικαιολογίες και να αναλάβει τις ευθύνες της». Βλέπουν κέρδη 
Στη Ρηγίλλης εκτιμούν ότι η τακτική αυτή θα αποδώσει σύντομα καρπούς, διότι αυτή την ώρα οι πολίτες διακατέχονται από φόβο.

«Από τη μια δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα με τα οικονομικά τους και από την άλλη τρέμουν στο ενδεχόμενο να πέσουν θύματα εγκληματιών. Η Ν.Δ. πρέπει να ταυτιστεί με τους πολίτες αυτούς και να εκφράσει την αγωνία τους», λέει στέλεχος της Ν.Δ. που εισηγείται στον κ. Σαμαρά να συνεχίσει αυτήν την πολιτική με τακτικές επισκέψεις σε νοσοκομεία, εφορίες, πολεοδομίες, υποκαταστήματα του ΙΚΑ και σχολεία, να ακούει και να βλέπει τα προβλήματα των πολιτών και στη συνέχεια να επικρίνει την κυβέρνηση ότι αθέτησε τις προεκλογικές της δεσμεύσεις.

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “