Απέτυχε στον ρόλο της ηγέτιδας

Να δείτε που, όταν περάσει ο εφιάλτης και κλείσει ο πρώτος μαύρος κύκλος αυτής της άσχημης περιόδου για την Ελλάδα και την Ευρώπη, το μεγάλο θύμα θα είναι εκείνη που μέχρι χθες φίλοι και εχθροί της αποκαλούσαν σιδηρά κυρία: η καγκελάριος Μέρκελ. Η ηγέτιδα της μεγαλύτερης οικονομικής δύναμης της Ευρώπης δεν άντεξε το βάρος του ρόλου που της επεφύλαξε η ιστορία: να υλοποιήσει μέσα από μια κακή συγκυρία το όραμα για μια ισχυρή και μεγάλη Ευρώπη.

Αντίθετα λειτούργησε φοβικά και μικροκομματικά. Χειρίστηκε την τύχη του ευρώ με μάτια στραμμένα στις εκλογές στη Ρηνανία. Περίμενε να πάρει τις αποφάσεις της μετά τις 9 Μαΐου για να μη θυμώσει δήθεν τους συντηρητικούς γερμανούς ψηφοφόρους της που γίνονται έξαλλοι όταν ακούνε ότι θα δανείσουν τους Ελληνες.

Προφανώς δεν φταίνε οι σκληρά εργαζόμενοι γερμανοί πολίτες. Και αυτοί κουρασμένοι και ανασφαλείς για το μέλλον τους είναι. Ευθύνεται η ηγεσία τους που τους έκανε να αισθάνονται κορόιδα με το παραμύθι ότι δήθεν οι έλληνες γλεντοκοπάνε με τα δικά τους χρήματα. Ολα θα ήταν αλλιώς και θα είχαν γίνει σύντομα και ομαλά, εάν οι Γερμανοί από τα χείλη των ηγετών τους είχαν ακούσει την αλήθεια. Οτι δηλαδή η χώρα τους είναι η ατμομηχανή και η ηγέτιδα δύναμη της Ευρώπης και ως τέτοια έχει πολλάμα παρά πολλά- οφέλη, αλλά και υποχρεώσεις.  Τελικά είναι πολύ δύσκολο να είσαι ηγέτης και αυτή την τέχνη οι Γερμανοί δεν τη γνωρίζουν.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “