Οι βιομήχανοι ξέχασαν να ζητήσουν συγγνώμη

ΟΛΑ ΜΑΣ τα είπε ο πρόεδρος του ΣΕΒ για την αποτυχία του πολιτικού συστήματος από το 1974, αλλά ξέχασε μια λέξη. Τη συγγνώμη.

Συγγνώμη για τα θαλασσοδάνεια της δεκαετίας του ΄70, συγγνώμη για τα υπερκέρδη την περίοδο της ευημερίας που δεν επενδύθηκαν ποτέ και είναι κρυμμένα σε θυρίδες της Ελβετίας, συγγνώμη για τις κρατικές επιδοτήσεις που λεηλατήθηκαν, συγγνώμη για την πλήρη αποβιομηχάνιση της χώρας με τη μεταφορά των τελευταίων παραγωγικών μονάδων στα Σκόπια, συγγνώμη για την εξαπάτηση των πολιτών στο Χρηματιστήριο με τη χειραγώγηση μετοχών. Και τέλος, συγγνώμη για τις σχέσεις διαπλοκής που έχουν διαμορφώσει με εκείνους τους πολιτικούς που φλερτάρουν με τον πλούτο.

Οι βιομήχανοι είναι μέρος του προβλήματος, δεν είναι είναι η λύση του. Εχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την κατάντια της χώρας και, εάν δεν έχουν το θάρρος να το αναλάβουν, καλύτερα να σιωπήσουν.

Και στο κάτω κάτω, οι πολιτικοί εκλέγονται από τον λαό, κρίνονται πλέον αυστηρά καθημερινά και λογοδοτούν στο τέλος της τετραετίας στην κάλπη. Η μόνη εξουσία που έχει απομείνει άλλωστε στους εργαζόμενους είναι να στέλνουν τους πολιτικούς που τους προδίδουν σπίτι τους. Ε, δεν θα την εκχωρήσουν και αυτή στους βιομήχανους.

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “