Οπου υπάρχουν δουλειές

ΣΤΗΝ ΚΟΣΜΙΚΗ Μύκονο το 1999- τη χρυσή περίοδο του Χρηματιστηρίου – οι αλλοδαποί ήταν όσοι και οι μόνιμοι κάτοικοι. «Μαύρα» και «άσπρα» χρήματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό έπεσαν στο νησί για να γίνουν οι γνωστές υπερβο- λές.

Ο πιο δημοφιλής προορισμός της χώρας για Αμερικανούς και Ευρωπαίους είχε γίνει ένα απέραντο εργοτάξιο. Τα εργατικά χέρια ήταν περιζήτητα και οι Αλβανοί, εργατικοί άνθρωποι καθώς είναι, έκαναν χρυσές δουλειές. Οταν οι ντόπιοι κατάλαβαν ότι σε ένα νησί 6.000 κατοίκων προστέθηκαν άλλοι τόσοι αλλοδαποί, τρόμαξαν και έκαναν μαθηματικές πράξεις με προβολή στην 20ετία για να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι σε λίγα χρόνια θα χαθεί δήθεν η ελληνικότητα της Μυκόνου. Δυο χρόνια αργότερα ο οικοδομικός οργασμός της Μυκόνου φρέναρε και σήμερα οι αλλοδαποί στο νησί δεν ξεπερνούν τους 2.000. Οι υπόλοιποι αναζήτησαν την τύχη τους αλλού.

Το ίδιο θα συμβεί σύντομα σ΄ όλη Ελλάδα. Αλλοι αλλοδαποί θα γυρίσουν στην πατρίδα τους και άλλοι θα τρέξουν σε οποία χώρα υπάρχουν δουλειές. Ας ησυχάσουν οι «σκληροί» πατριώτες που ζητούν να φύγουν οι ξένοι για να πάρει ανάσα η χώρα. Η ζωή δίνει απαντήσεις σε όλα τα προβλήματα.

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “