Φοροφυγάδες με ονοματεπώνυμο

Συμφωνούμε όλοι ότι πρέπει να «κρεμάσουμε» τους πολιτικούς που έκλεψαν, τα πιράνχας-προμηθευτές των νοσοκομείων και τα τσιράκια τους γιατρούς και διοικητές, όπως και κάθε λογής μεσάζοντες που λεηλάτησαν τον δημόσιο πλούτο.

Δίπλα τους όμως θέλω να δω τον τύπο με τη λιμουζίνα που δηλώνει εισόδημα 10.000 ευρώ τον χρόνο- όσα δηλαδή χαλάει για λουλούδια ένα βράδυ στα μπουζούκια. Και αυτοί δεν είναι μόνο οι έξι χιλιάδες επιδειξίες που συνέλαβε η Εφορία στα σκυλάδικα. Είναι δεκάδες χιλιάδες, τους οποίους ο στενός και ευρύτερος κοινωνικός κύκλος τους θεωρεί επιτυχημένους και τους καμαρώνει.

Το κράτος με καθυστέρηση 20 ετών έχει υποχρέωση να τους εντοπίσει- όπως είδαμε είναι πολύ εύκολο- και να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματά τους. Και αυτό πρέπει να γίνει για δύο λόγους: Ο πρώτος είναι η διαπόμπευση ώστε ο επόμενος που θα τολμήσει να κάνει το ίδιο να ξέρει ότι θα διασυρθεί. Και ο δεύτερος είναι να προστατευθούν από το κυνήγι των μαγισσών οι άνθρωποι που δούλεψαν σκληρά, πρόκοψαν, πληρώνουν φόρους, δεν κρύβουν τα εισοδήματά τους και επομένως έχουν κάθε δικαίωμα να αγοράζουν με τα φορολογημένα χρήματά τους το αυτοκίνητο και το σπίτι που τους αρέσει. Ο εφιάλτης που έζησε μια σοβαρή γυναίκα στη Ραφήνα, που πήγε να ψωνίσει με ακριβό αυτοκίνητο στο σούπερ μάρκετ, είναι ενδεικτική του τι θα συμβεί το προσεχές μέλλον εάν δεν ξεχωρίσει η ήρα από το σιτάρι.

Μόλις πάρκαρε δέχθηκε βρισιές και προπηλακισμούς από συνταξιούχους που έψαχναν κάποιον να πληρώσει τα σπασμένα για τα δικά τους βάσανα. Μόνο που αυτή η γυναίκα- όπως απεδείχθη- δεν ήταν ούτε κλέφτρα ούτε φοροφυγάς.

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “