Ακριβές υπηρεσίες, κακό σέρβις

«Σταμάτα το αυτοκίνητο Γιάννη, βλέπω ένα μαγαζί με φωτιστικά, χρειάζεται το παιδί ένα πορτατίφ για το γραφείο του». Κοίταξα τη βιτρίνα. Ηταν χαρούμενη και μοντέρνα. Υπάκουσα στην οδηγία της γυναίκας μου, πάρκαρα με νεύρα και δυσκολίαΣάββατο μεσημέρι στο Χαλάνδρι – και μπήκαμε στο μαγαζί.

Βλέπω τον ιδιοκτήτη αραχτό σε ένα τεράστιο γραφείο με διευθυντική πολυθρόνα στο βάθος του μαγαζιού και μια όμορφη πωλήτρια που μας πλησίασε με μπλαζέ ύφος να μας εξυπηρετήσει. Τα ράφια είχαν ωραίο ντιζάιν αλλά ήταν άδεια. Δέκα λάμπες, πέντε πορτατίφ και 11- μετρημέναφωτιστικά δαπέδου ήταν όλο κι όλο το εμπόρευμα. Υπήρχαν όμως άπειρα ιταλικά περιοδικά: «Θέλω αυτό το κόκκινο πορτατίφ», είπε η γυναίκα μου ενώ εγώ την τραβούσα από το χέρι να φύγουμε. Με ενοχλούσε το στυλ και το ύφος του επιχειρηματία, ο οποίος με το ζόρι ανταπέδωσε τον χαιρετισμό μας. – Ξέρετε, αυτά είναι για τη βιτρίνα, δεν μπορούμε να τα δώσουμε. Διαλέξτε από τα περιοδικά ό,τι σας αρέσει κι εμείς θα το φέρουμε από την Ιταλία.

– Πότε;

– Σε 2 μήνες το αργότερο, αλλά πρέπει να αφήσετε προκαταβολή. Λίγο αργότερα βρήκαμε άλλο οικονομικό πορτατίφ στη γειτονιάς μας, αλλά από περιέργεια μπήκαμε στο Ιντερνετ, βρήκαμε την ιταλική εταιρεία που συνεργάζεται ο «επιχειρηματίας» του Χαλανδρίου και διαπιστώσαμε πως μπορούσαν να μας στείλουν από την Ιταλία το ίδιο αντικείμενο σε 20 μέρες με λιγότερα χρήματα.

Θυμήθηκα ότι πριν από τρία χρόνια είχα δει το ίδιο έργο με μια κουρτίνα στην Κηφισίας. Η πωλήτρια μας έδειξε ένα μικρό πανί, δώσαμε προκαταβολή και έπειτα από τρεις μήνες ήρθε το «πολύτιμο» εμπόρευμα από το εξωτερικό. Μια έμπειρη εφοριακός που ξέρει καλά την αγορά μού έλεγε χθες με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο ότι δυστυχώς μέσα στο 2011, μία στις δύο μικρές επιχειρήσεις θα κλείσουν. Είναι να λυπάσαι και να κλαις, αλλά για τους πραγματικούς εμπόρους. Γι΄ αυτούς που δούλεψαν, ρίσκαραν και επένδυσαν. Οχι για τους αεριτζήδες και τα ψώνια, που παριστάνουν τους εμπόρους χωρίς εμπόρευμα και στην πραγματικότητα είναι μεσάζοντες, οι οποίοι προσφέρουν ακριβές υπηρεσίες με κακό σέρβις.

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “