Ορθιος

Εάν κάποιος άνοιξε χθες για πρώτη φορά την τηλεόρασή του την ώρα του διαγγέλματος του Πρωθυπουργού, πίστεψε ότι το ΠΑΣΟΚ κατέγραψε καθαρή νίκη. Και εάν άκουσε τον Αντώνη Σαμαρά, ήταν βέβαιος ότι η Ν.Δ. θριάμβευσε. Αστεία πράγματα. Παραμύθια για μικρά παιδιά που βγαίνουν όλοι νικητές και χάνουν όλοι οι άλλοι. 

Κανείς πολιτικός αρχηγός δεν δικαιούται να πανηγυρίσει γι΄ αυτό το αποτέλεσμα. Για πολλούς λόγους και τον εξής έναν: σχεδόν οι μισοί ψηφοφόροι γύρισαν την πλάτη τους στις κάλπες. Δεν εξέφρασαν την οργή, τον θυμό και την απελπισία τους. Επομένως, κανείς δεν ξέρει ούτε τι σκέπτονται αυτοί οι άνθρωποι ούτε τι θα πράξουν στο άμεσο μέλλον. 

Η συγκράτηση του θυμού, ο οποίος θα μπορούσε να οδηγήσει σε συντριπτική ήττα το κυβερνών κόμμα, οφείλεται στο γεγονός ότι η αντιπολίτευση δεν κατάφερε να πείσει ότι υπάρχει, σ΄ αυτή τη φάση τουλάχιστον, ικανότερος διαχειριστής της κρίσης από τον Γιώργο Παπανδρέου. Ο Πρωθυπουργός έπαιξε κορόνα- γράμματα το όποιο προσωπικό πολιτικό κεφάλαιο έχει ακόμη διαθέσιμο και κατάφερε να παραμείνει όρθιος στη σκηνή. 

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “