Η Μέρκελ και ο Τζέιμς Μποντ

Ψάχνω κάποιον σε Ευρώπη και Αμερική που να ξέρει όλη την αλήθεια γι΄ αυτά που πρόκειται να συμβούν την επόμενη διετία και να μας την πει. Και δεν μιλώ για τον Πρωθυπουργό και τα μέλη της κυβέρνησης, γιατί έχω πειστεί ότι δυστυχώς οι εξελίξεις στην ευρωζώνη έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας και είναι αδύνατο να κάνουν προβλέψεις πιο μακρινές από το δεύτερο εξάμηνο του 2011. Πολύ περισσότερο δεν εννοώ τον κ. Μπαρόζο και τους επιτρόπους του. Τώρα πια ξέρουμε όλοι ότι δεν είναι ηγετική ομάδα της Ευρώπης αλλά εκτελεστικός βραχίονας των ισχυρών.

Οι φόβοι μου για τα επερχόμενα δεινά, που δεν ξέρει κανείς το εύρος τους, γίνονται εφιάλτες όταν διαπιστώνω πως πίσω από τον αυταρχισμό, τον εγωισμό και τη μεγαλομανία της κ. Μέρκελ δεν κρύβεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη διατήρηση της ενωμένης Ευρώπης την επόμενη μέρα. Απόδειξη;

Ο μηχανισμός στήριξης, που σήμερα είναι η μόνη σανίδα σωτηρίας για τους υπερχρεωμένους, στήθηκε μόνο όταν ο Μπαράκ Ομπάμα έτριξε τα δόντια στην καγκελάριο. Δηλαδή ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι ο θεματοφύλακας του ευρωπαϊκού νομίσματος. Για όσους πιστεύουν βαθιά στη θεωρία της συνωμοσίας μπορούν και μόνο από αυτό το τηλεφώνημα να στήσουν χίλια δύο σενάρια για τις επόμενες ταινίες του Τζέιμς Μποντ.

Στην κατάστασή μας βέβαια μια σοβαρή συνωμοσία των Αμερικανών με αρχή, μέση και τέλος ίσως να ήταν προτιμότερη από τις σπασμωδικές κινήσεις των Γερμανών και των δορυφόρων τους. Ο κίνδυνος για τους Ελληνες, τους Ιρλανδούς, τους Πορτογάλους και σε λίγο ενδεχομένως τους Ισπανούς, είναι ένας και προφανής: Η Γερμανία αφού πάρει πίσω ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων που έχει δανείσει, να τινάξει στο αέρα την ευρωζώνη και να οδηγήσει τις υπερχρεωμένες χώρες στη φτώχεια, με εθνικά νομίσματα και απαξιωμένες για δεκαετίες τις ακίνητες περιουσίες τους.

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “