Ο απατεώνας Αίσωπος

Την τελευταία δεκαετία το πιο δηµοφιλές ανέκδοτο στους κύκλους των νεόπλουτων ήταν το εξής. Ενώ ο µέρµηγκας κουβαλάει µέσα στο καλοκαίρι κάθιδρος τους σπόρουςγια τον χειµώνα,εµφανίζεται ο τζίτζικας µε τοσκάφος γεµάτο όµορφα κορίτσια και τουπροτείνειδιακοπές στη Μύκονο.

– Φύγε από ‘δώ, άσε µε να δουλέψω. Τον χειµώνα που θα πεινάσε ις να δωτιθα κάνεις.

Ηρθε ο χειµώνας µε βαρύ κρύο και χιόνι. Εµφανίζεται οτζίτζικας ξανά, όχιόµως εξαθλιωµένος όπωςθέλει ο µύθος, αλλά µε πανάκριβο τζιπ, και προτείνει µια βόλτα για σκι µε διαµονή στην Αράχοβα.

– Οχι, φύγε, δεν έρχοµαι, γιατί είµαι βλάκας. Κάνε µου µόνο µια χάρη, εάν συναντήσεις τον Αίσωπο, πες του πως είναι απατεώνας. Με κορόιδεψε…

∆εκαπέντεχρόνια κράτησε το φαγοπότι, µε τον µέρµηγκα να είναι σταθερά το κορόιδο. Στο Βερολίνο, στο Παρίσι παρίσταναν τους κουτόφραγκους και δεν έβλεπαν τι συµβαίνει στη χώρα µας. Ούτε αναρωτήθηκαν από ποιους και πώς αγοράζονταν οι στόλοι των πανάκριβων αυτοκινήτων και οι χιλιάδες ηλεκτρικές συσκευές που έφθαναν καθηµερινά στην Ελλάδα. Ούτε βέβαια παρατηρούσαν το χρέος της χώρας να εκτινάσσεται όταν πίεζαν για νέες φρεγάτες και σύγχρονα αεροπλάνα.

Για µη δουλευόµαστε, επειδή όλοι στις Βρυξέλλες είναι συνένοχοι στο έγκληµα της πολιτικής χρεοκοπίας της Ευρώπης και της ανώριµης διαχείρισης του ενιαίου νοµίσµατος, ήρθε η στιγµή να µπει η κόκκινη γραµµή.Το κορόιδοο µέρµηγκας γονάτισε, δεν αντέχει άλλο να πληρώνει τα σπασµένα, όσο κι αν δώσει από τον µισθό και τη σύνταξή του. Ωραίο ακούγεται το παραµύθι ότι «τα φάγαµε όλοι µαζί», αλλά δεν έχει δράκο.

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “