Βασίλισσα της Ευρώπης η Ρεάλ για 10η φορά στην ιστορία της

championsleagueReal Θρίαμβος της Ρεάλ Μαδρίτης απέναντι στη συμπολίτισσά της Ατλέτικο και κατάκτηση της ευρωπαϊκής κορυφής για
10η φορά στην πλούσια ιστορία της.

Το τελικό 4-1 ήταν αποτέλεσμα ενός τελικού Τσάμπιονς Λιγκ γεμάτου με ανατροπές, ένταση και απίστευτη αγωνία μέχρι το φινάλε. Οσοι βρέθηκαν στο «Ντα Λουζ» της Λισαβόνας και όσοι είδαν από την τηλεόραση τον εμφύλιο της Μαδρίτης, σίγουρα δεν θα ξεχάσουν τον τελικό. Η Ατλέτικο με παίκτες πολεμιστές σαν τον προπονητή τους, Ντέγκο Σιμεόνε, κρατούσε το κύπελλο στα χέρια της μέχρι το 93′, το τρίτο λεπτό (από τα πέντε) των καθυστερήσεων. Και εκεί, σαν σε αρχαία τραγωδία, ο από μηχανής θεός της Ρεάλ Σέρχιο Ράμος έβαλε γκολ, οδήγησε τον τελικό στην παράταση και η ομάδα του Αντσελότι πήρε το τρόπαιο, βάζοντας κι άλλα γκολ και τελικό σκορ 4-1. Στην 30λεπτη παράταση οι άσοι της Ατλέτικο έδειξαν να έχουν ξεμείνει από ενέργεια, η Ρεάλ είχε την πρωτοβουλία και τελικά κατάφερε να πετύχει το γκολ που την έβαλε μπροστά στο σκορ, ένα γκολ καθοριστικό που τόσο έντονα ζήτησε από ένα σημείο του ματς και μετά. Και μάλιστα με σκόρερ τον άνθρωπο που πήγε το περασμένο καλοκαίρι στη Μαδρίτη και κόστισε το (υπέρογκο για πολλούς) ποσό των 100 εκατ. ευρώ! Στη συνέχεια η απογοητευμένη Ατλέτικο σχεδόν παραδόθηκε για να έρθουν νέα γκολ για το 4-1.

Η Ατλέτκο (στο 9′ είδε τον Κόστα να αποχωρεί καθώς δεν γινόταν να συνεχίσει, επηρεασμένος από τον πρόσφατο τραυματισμό του) προηγήθηκε στο 36′ με κεφαλιά του Γκοντίν κι ενώ ο Κασίγιας στην 140ή συμμετοχή του σε ματς Τσάμπιονς Λιγκ δεν λειτούργησε όπως θα έπρεπε και φέρει μεγάλη ευθύνη για το γκολ(1-0).

Η Ρεάλ απείλησε στο 32′ (σουτ του Μπέιλ άουτ) και στο 54′ με φάουλ του Ρονάλντο που έστειλε τη μπάλλα στην αγκαλιά του Κουρτουά. Μετά πίεσε , έκλεισε την Ατλέτικο στην περιοχή και κατάφερε να φτάσει στο 1-1 στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων: ο Σέρχιο Ράμος με κεφαλιά μετά χτύπημα κόρνερ, έστειλε τη μπάλλα στα δίχτυα του Κουρτουά και ο τελικός άρχιζε από την αρχή!

Στο 111′ ο Ντι Μαρία έκανε επέλαση, σουτ και απόκρουση από τον Κουρτουά, για να έρθει ο Μπέιλ και με κεφαλιά να κάνει το 2-1.

Το 3-1 διαμορφώθηκε στο 116′ από τον Μαρσέλο. Η Ρεάλ κέρδισε πέναλτι στο 119′ με τον Ρονάλντο (ανατροπή από τον Γκοντίν) και ο πορτογάλος επιθετικός με ωραίο χτύπημα έκανε το τελικό 4-1, βάζοντας το κερασάκι σε μια τούρτα θριάμβου. Ο Ρονάλντο πανηγύρισε το τρόπαιο στην πατρίδα του, στη Λισαβόνα την πόλη που γεννήθηκε!

Διαιτητής:Κάιπερς(Ολλανδία).

Κίτρινες: Ραούλ Γκαρσία, Ράμος, Κεντίρα, Μιράντα, Βίγια, Χουανφράν, Κόκε, Γκάμπι, Γκοντίν.

Ατλέτικο Μαδρίτης: Κουρτουά, Φελίπε Λουίζ (83′ Τόμπι), Γκοντίν, Μιράντα, Χουανφράν, Γκάμπι, Τιάγκο, Κόκε, Ραούλ Γκαρσία(65′ Σόσα), Βίγια, Ντιέγκο Κόστα (9′ Αντριάν).

Ρεάλ: Κασίγιας, Κοεντράο(58′ Μαρσέλο), Ράμος, Βαράν, Καρβαχάλ, Κεντίρα(58′ Ισκο), Ντι Μαρία, Μόντριτς, Ρονάλντο, Μπέιλ, Μπενζεμά(78′ Μοράτα).

http://www.tanea.gr/news/sports/article/5124178/sthn-koryfh-ths-eyrwphs-h-atletiko-madriths-me-nikh-1-0-epi-ths-real/