Βουλή: Ο Ταμήλος, η Ιθάκη και η… Κλεοπάτρα

του Λάμπρου Σταυρόπουλου

Ο βουλευτής της ΝΔ μπέρδεψε την βασίλισσα της Αιγύπτου με την Πηνελόπη
Βουλή: Ο Ταμήλος, η Ιθάκη και η… Κλεοπάτρα

Έχει και τις ευχάριστες στιγμές της η συζήτηση για το Μεσοπρόθεσμο 2015-18 στην Βουλή. Σε αυτό συνέβαλε καταλυτικά ο «γαλάζιος» βουλευτής Τρικάλων κ. Μ. Ταμήλος ο οποίος μπέρδεψε την Πηνελόπη της ομηρικής «Οδύσσειας» με την …Κλεοπάτρα της Αιγύπτου! «Εμείς στη Νέα Δημοκρατία πιστεύουμε ότι βρήκαμε την Ιθάκη και σίγουρα σε λίγο καιρό θα δώσουμε τέλος και στην τρόικα και θα τη διώξουμε από την Ελλάδα, όπως έδιωξε ο Οδυσσέας, όταν ήλθε στην Ιθάκη, τους μνηστήρες του θρόνου, που πολιορκούσαν την Κλεοπάτρα» (!!!), είπε και όπως ήταν αναμενόμενο «πήρε φωτιά» το διαδίκτυο.

Ο κ. Ταμήλος προσπάθησε να περιγράψει το δράμα που περνούν οι κυβερνητικοί βουλευτές που στήριξαν τα μνημόνια λέγοντας: «Κάθε μέρα είναι και μια δοκιμασία για τον καθένα από εμάς, τους βουλευτές που στηρίξαμε το πρόγραμμα της κυβέρνησης εθνικής ενότητας, αλλά και για όλους τους έλληνες πολίτες. Περάσαμε όλοι δύσκολες στιγμές, αναγκασμένοι να διέλθουμε ανάμεσα από τη Σκύλλα του ΔΝΤ και τη Χάρυβδη που είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σε μια σύγχρονη Οδύσσεια του ελληνικού λαού, αναζητώντας την Ιθάκη».

Κάπου εκεί, στον δρόμο προς την Ιθάκη χάθηκε και το νήμα: «Υπάρχει ένα τμήμα που λέει ότι δεν πιάσαμε την σωστή στεριά, δεν βρήκαμε την Ιθάκη, πρέπει να ξαναμπούμε στη θάλασσα των προβληματισμών, να μπούμε σε νέες περιπέτειες, να πάμε σε άλλη γη, αριστερά, στο νησί της ουτοπίας, που, όμως, κανείς δεν ξέρει που είναι», είπε ο κ. Ταμήλος για να συμπληρώσει: «Αυτή είναι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ. Εδώ που φτάσαμε δεν είναι το σωστό μέρος, δεν φτάσαμε στην Ιθάκη, εκεί που θέλαμε. Ξαναμπείτε στη θάλασσα, να κολυμπήσουμε πάλι, να πιάσουμε ένα άλλο νησί. Δεν ξέρουμε, όμως, ποιο θα είναι αυτό το νησί».

Και κατέληξε: «Ε, λοιπόν, όχι, συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα μας παρασύρετε σε ένα δρόμο που δεν γνωρίζει κανείς που βγάζει. Δεν έχουμε ανάγκη από αβεβαιότητες και ουτοπίες, αλλά από σταθερή καθοδήγηση στο δύσκολο δρόμο που οδηγεί στην ατομική μας Ιθάκη, στου καθενός Έλληνα».

Πάντως ο κ. Ταμήλος προσπάθησε να το σώσει καθώς η αναφορά του στην βασίλισσα της Αιγύπτου Κλεοπάτρα προκάλεσε όπως ήταν λογικό αντιδράσεις βουλευτών που του φώναζαν «Πηνελόπη, Πηνελόπη…». «Με συγχωρείτε, την Πηνελόπη εννοούσα!», πρόλαβε να πει ο «γαλάζιος» βουλευτής πριν κατέβει από το βήμα, ενώ η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κυρία Δέσποινα Χαραλαμπίδου, που τον διαδέχθηκε, σχολίασε: «Μετά την παραχάραξη της ιστορίας, δεν θα χάσω τον χρόνο μου να αποκαταστήσω μία αλήθεια».

http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=594261