Στις κάλπες οι φοιτητές -Η κρίση εξαφάνισε τα τραπεζάκια των παρατάξεων στα Πανεπιστήμια

kalpes-panepistimia Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι φοιτητές στα Πανεπιστήμια προκειμένου να ψηφίσουν. Ωστόσο, η εικόνα δεν θυμίζει σε καμία περίπτωση τις αναμετρήσεις του παρελθόντος, αφού ακόμα και τα γνωστά τραπεζάκια των παρατάξεων -εκτός από ελάχιστα- έχουν εξαφανιστεί.

Ενδεικτικό μάλιστα είναι πως η κρίση προκάλεσε την έλλειψη χρημάτων με αποτέλεσμα οι παρατάξεις να μην μπορέσουν να κάνουν ούτε τις περίφημες εκδρομές και εκδηλώσεις άλλων εποχών.

Το βασικό σύνθημα της ΔΑΠ είναι «Υπάρχει λόγος», ενώ η παράταξη δίνει έμφαση στην ασφάλεια των Πανεπιστημίων με κατάθεση προτάσεων που αφορούν σε κανόνες και στην ύπαρξη φύλαξης στα Πανεπιστήμια.

«Η δημόσια δωρεάν παιδεία και η διαφάνεια» είναι το βασικό σύνθημα της ΠΑΣΠ, όπως εξηγεί ο γραμματέας της ΠΑΣΠ Πανεπιστημίων Μιχάλης Νικηφόρος. Τονίζει οτι η ΠΑΣΠ λέει «όχι» στη διαγραφή φοιτητών, λόγω εξάντλησης χρόνου σπουδών και την κατάργηση του ασύλου.

Με σαφές αντιμνημονιακό χαρακτήρα «κατεβαίνουν» τα ΕΑΑΚ. Βασικό τους σύνθημα, όπως λέει, ο Γιάννης Σιαμαντάς φοιτητής μέλος των ΕΑΑΚ είναι «Η Νεολαία δεν ψάχνει για σωτήρες παίρνει τη δύναμη στα χέρια της», ενώ στην αφίσα αναφέρεται «όχι στο Μνημόνιο».

http://www.iefimerida.gr/node/153791#ixzz3117gmtWV