Εισήγηση για Αττική: Απαγόρευση μετά τις 18:00 τα Σαββατοκύριακα - Τι αλλάζει για click away

«Κλείδωσε», όπως φαίνεται, η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 στην Αττική, αλλά και στη Θεσσαλονίκη, για τα Σαββατοκύριακα.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, τα καταστήματα στις δύο πόλεις θα λειτουργούν μόνο με click away από Δευτέρα έως Παρασκευή.

Σάββατο θα είναι ανοιχτά μόνο τα σούπερ μάρκετ.

Διευκρινίζεται πως τα σχολεία παραμένουν ανοιχτά.

«Κοκκινίζουν» Πάτρα, Χαλκίδα και Άγ. Νικόλαος
Μαραθώνια είναι συνεδρίαση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων για τα μέτρα κατά του κορωνοϊού που αναμένεται να εισηγηθεί στην κυβέρνηση.

Να χαρακτηριστούν «κόκκινοι» οι δήμοι Πάτρας, Χαλκίδας και Αγίου Νικολάου Λασιθίου ζητά από την κυβέρνηση η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων.

Πάντως, όσον αφορά στους τρεις δήμους -Πάτρας, Χαλκίδας και Αγίου Νικολάου- η αυστηροποίηση των μέτρων περιορισμού θεωρείται δεδομένη, καθώς τα επιδημιολογικά στοιχεία που έρχονται από αυτές τις περιοχές είναι ανησυχητικά.

Στους δήμους αυτούς αναμένεται να ανακοινωθεί επίσης το κλείσιμο όλων των βαθμίδων της Εκπαίδευσης και του λιανεμπορίου.

Τα αυστηρά μέτρα θα αφορούν μόνο τα διοικητικά όρια αυτών των τριών δήμων και όχι ευρύτερα τις Περιφερειακές Ενότητες στις οποίες ανήκουν.

«Φλέγεται» η Αττική με 552 κρούσματα
Εξακολουθεί να «φλέγεται» η Αττική με πάνω από 500 κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο.

Ειδικότερα, η Αττική συγκεντρώνει συνολικά 552 νέες μολύνσεις από τις 1.195 σε όλη τη χώρα που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ.

Αναλυτικά:

55 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής
92 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών
102 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών
28 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικής Αττικής
138 κρούσματα στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών
68 κρούσματα στην ΠΕ Νοτίου Τομέα Αθηνών
69 κρούσματα στην ΠΕ Πειραιώς