Τρομοκρατικό χτύπημα στην καρδιά της Αθήνας -Εκρηξη παγιδευμένου ΙΧ

  • Μεγάλη έκρηξη παγιδευμένου ΙΧ με 75 κιλά εκρηκτικών έξω από την Τράπεζα της Ελλάδος
  • Ισχυρό χτύπημα μία ημέρα πριν από την άφιξη της Μέρκελ
  • Εγιναν 2 προειδοποιητικά τηλεφωνήματα
  • Βίντεο από το σημείο της έκρηξης

Ισχυρό τρομοκρατικό χτύπημα στην καρδιά της Αθήνας σημειώθηκε στις στις 5.55 το πρωί της Πέμπτης, όταν εξερράγη παγιδευμένο -με 75 κιλά εκρηκτικών- αυτοκίνητο επί της οδού Αμερικής, μεταξύ των οδών Σταδίου και Πανεπιστημίου, έξω από το υποκατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος.

Οι δράστες είχαν κάνει προειδοποιητικό τηλεφώνημα στην ιστοσελίδα zougla (στις 5:05) και στην Εφημερίδα των Συντακτών (5:15) και έδωσαν διορία 45 λεπτών. Και στα δύο τηλεφωνήματα οι δράστες είπαν πως δεν πρόκειται για φάρσα. Η κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ ήταν άμεση, το σημείο αποκλείστηκε και δεν υπήρξαν τραυματίες. Μάλιστα, με μεγάφωνα καλούσαν τους περαστικούς να απομακρυνθούν από την περιοχή όπου οι άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών εξέταζαν το παγιεδεύμενο ΙΧ.

Βομβαρδισμένο τοπίο το σημείο της έκρηξης

Στις έξι παρά πέντε ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος, καθώς αυτοκίνητο εξερράγη ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο μάρκας Nissan το οποίο, όπως έγινε γνωστό είχε κλαπεί από την Καισαριανή στις 5 Απριλίου του 2014. Μετά την ισχυρή έκρηξη, η αστυνομία έχει προχωρήσει σε αποκλεισμό των οδών Αμερικής, Πανεπιστημίου και Σταδίου και ειδικοί χτενίζουν το σημείο.

Μέσα στην τράπεζα υπήρχαν δύο φύλακες, οι οποίοι δεν τραυματίστηκαν. Από την έκρηξη έχουν σημειωθεί μόνο μεγάλες υλικές ζημιές, καθώς έσπασαν τζάμια από τα γύρω κτίρια. Μάλιστα το αυτοκίνητο όπου ήταν τοποθετημένα τα εκρηκτικά διαλύθηκε. Μάρτυρας είδε νεαρό να αφήνει το αυτοκίνητο και να διαφεύγει του σημείο με μοτοσικλέτα που οδηγούσε συνεργός του.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ ερευνούν τώρα και το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας στην περιοχή, προκειμένου να εξακριβώσουν αν έχει γίνει καταγραφή των κινήσεων των δραστών, πριν και μετά τη στάθμευση του παγιδευμένου ΙΧ.

http://www.iefimerida.gr/news/150547/%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%87%CF%84%CF%8D%CF%80%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%B8%CE%AE%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CE%B5%CE%BA%CF%81%CE%B7%CE%BE%CE%B7-%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B5%CE%B4%CE%B5%CF%85%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%85-%CE%B9%CF%87-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CF%84%CF%84%CE%B5